دانلود تحقیق درباره شعاع اتمی
شعاع اتمی
نگاه کلی
بسیاری از خواص ویژه اتمها از جمله شعاع اتمیبا مطالعه موقعیت اتمها در جدول تناوبی قابل توضیح هستند. اندازه یک اتم، مفهومینسبتا نامشخص میباشد. زیرا ابرالکترونی اطراف هسته مرز مشخصی ندارد. اما میتوان کمیتی را به نام شعاع اتمیتعریف و اندازهگیری کرد. فرض بر این است که در مواد عنصری، اتمهای نزدیک به هم را مماس در نظر گرفته و شعاع اتمیرا نصف فاصله میان دو هسته مجاور در نظر میگیرند.
بطور کلی در جدول تناوبی شعاع اتمیاز چپ به راست (در یک دوره) کاهش یافته و برعکس از بالا به پائین در یک گروه معین افزایش مییابد. اتمها با از دست دادن یا گرفتن الکترون تبدیل به کاتیون یا آنیون میشوند. یونهای منفی همیشه از اتمهای خود بزرگترند، در حالیکه اندازه یونهای مثبت همیشه کوچکتر از اتمهای اولیه است.
اندازه گیری شعاع اتمی(شعاع کووالانسی)
تعیین اندازه یک اتم، مسئله مشکلی میباشد. اگر اتم بصورت یک کره فرض شود، شعاع اتمیرا باید فاصله بین مرکز هسته و دورترین مکانی که احتمال یافتن الکترون در آن وجود دارد، در نظر گرفت ولی تراکم ابر الکترونی در اتمها متغیر میباشد و احتمال یافتن الکترون تا بینهایت وجود دارد. از اینرو جدا کردن یک اتم تنها و اندازهگیری آن غیر ممکن میباشد.
برای اندازه گیری شعاع اتم، اندازه گیری فاصله بین هستههای دو اتم که باهم پیوند کووالانسی تشکیل دادهاند امکانپذیر میباشد. با تقسیم کردن طول پیوند بر 2، شعاع اتمیکه شعاع کووالانسی هم نامیده میشود بدست میآید.
بعنوان مثال طول پیوند Cl- Cl برابر با میباشد که با نصف کردن آن، شعاع اتمیکلر بدست میآید. () اگر شعاع اتمیکلر از طول پیوندی که کلر با اتم دیگری مثل کربن ایجاد کرده است، کم شود شعاع اتمیکربن بدست میآید. البته استفاده از این روش نارساییهایی هم بهمراه دارد، زیرا شعاع اتمیموثر یک عنصر در پیوند با اتمهای مختلف ممکن است متفاوت باشد. ولی بطور کلی این روش برای تعیین روال تغییرات اندازه اتمیروش مفیدی میباشد.
شعاع یونی
هرگاه الکترونگاتیوی اتمهایی که در پیوند شرکت دارند، تفاوت زیادی با هم داشته باشد، بین آنها انتقال الکترون برای یونهای با بار مخالف صورت میگیرد. معمولا از ترکیب یک فلز با انرژی یونش پائین و یک نافلز با الکترونگاتیوی بالا، پیوند یونی تشکیل میشود. تهیه نمونهای از یک ماده تشکیل شده از یک نوع یون برای تعیین شعاع یونی کاری بس دشوار است.
- فهرست مطالب
- نگاه کلی. 3
- اندازه گیری شعاع اتمی(شعاع کووالانسی) 3
- شعاع یونی. 4
- روش تعیین شعاع یونی. 4
- پیوند کووالانسی. 5
- استواری پیوند کووالانسی. 5
- نحوه تشکیل اوربیتال مولکولی. 5
- انواع پیوند کووالانسی. 6
- پیوند کووالانسی. 8
- اطلاعات اولیه 8
- تعریف پیوند کووالانسی. 9
- نحوه تشکیل اوربیتال مولکولی. 9
- انواع پیوند کووالانسی. 10
- یگانه کووالانسی: 10
- پیوند چند گانه: 10
- نماد ساختار مولکول. 10
- نیروی واندروالسی. 11
- تاریخچه نیروی واندروالسی. 11
- انواع نیروهای واندروالسی. 11
- پیوند هیدروژنی. 12
- نیروهای لاندن (پراکندگی) 12
- منابع و مآخذ. 13
قسمتهایی از این مقاله حذف شده و نسخه کامل آن فقط در فایلهای word و Pdf موجود هستند.
لطفا برای دریافت نسخه کامل این مقاله فایلهای word و pdf را دانلود نمائید.
با خرید این محصول فایل word و PDF مربوط به این مقاله را دریافت خواهید کرد.
لینک دانلود بیدرنگ پس از پرداخت نمایش داده شده و فایل فشرده مربوط به این مقاله آماده دانلود خواهد بود.
تعداد صفحات: 13 صفحه | حجم فایل: کمتر از 1 مگابایت | فونت استفاده شده: B Zar | به همراه صفحه اول
رمز فایل فشرده: www.4goush.net