تلفن چیست و اختراع تلفن چگونه بود؟

امتیاز 0 از 0 نفر

تلفن یا دورگو (برگرفته از واژه‌ی فرانسوی: Téléphone) از دستگاه‌های ارتباط از دور است که برای انتقال صدا بکار می‌رود. نخستین تلفن توسط الکساندر گراهام بل اختراع شد. تلفن فرستادن پیام و دریافت آن را بدون آن که نیاز به جدولی مانند الفبای مورس باشد ممکن ساخت. با استفاده از تلفن، مردمی که فرسنگ‌ها از یکدیگر دورند می‌توانند با هم صحبت کنند.

اختراع تلفن
الکساندر گراهام بل (1922-1847) دانشمند و مخترع آمریکایی متولد کشور اسکاتلند بود. بیشترین شهرت او به خاطر پیشگام بودنش در اختراع تلفن است.

الکساندر گراهام بل در سه مارس 1847 در ادینبورگ اسکاتلند متولد شد. او در این شهر و در شهر لندن تحصیل کرد. پدر و پدربزرگش هر دو در تحصیل او نقش بزرگی داشتند. بل در 16 سالگی شروع به تحقیق درباره مکانیسم (فرایند) سخن گفتن کرد. در سال 1870 بل با خانواده اش به کانادا مهاجرت کرد. در سال بعد هم برای تدریس به آمریکا رفت. در آنجا بل پیشگام ایجاد سیستمی به نام «گفتار قابل مشاهده» شد که اولین بار به وسیله پدرش برای آموزش بچه‌های کرولال به کار گرفته شده بود. در سال 1872 بل در بوستون مدرسه ای برای تعلیم معلمان کر ایجاد کرد. این مدرسه بعداً بخشی از دانشگاه بوستون شد. بل در سال 1873 در دانشگاه بوستون به عنوان پرفسور فیزیولوژی آوایی (صوتی) مشغول به کار شد. بل در سال 1882 شهروند آمریکا شد.

اختراع تلفن بل در سال 1875 با ارایه ایده انتقال و پخش گفتار با یک فرستنده ساده که می‌تواند الکتریسیته را به صدا تبدیل کند، توجهات را به سوی خودش جلب کرد. بعد از آن کسانی در همان خطوط حرکت کردند که یکی از آنها «آنتونیو میوکی» Antonio Meucci با ملیت ایتالیایی-آم ریکایی بود. این فعالیت‌ها موجب ایجاد بحث هایی در این باره شد که در نهایت چه کسی را باید مخترع تلفن دانست.

به هرصورت در هفت مارس سال 1876 بل حق امتیاز را برای اختراع تلفن گرفت و آن را به سرعت گسترش داد. در سال 1877 شرکت بل ایجاد شد که یک سوم سهام آن نیز متعلق به خود بل بود و او را به مردی ثروتمند تبدیل کرد.

در سال 1889 بل «جایزه ولتای فرانسه» را برای اختراعش گرفت و با پول این جایزه آزمایشگاه ولتا را در واشنگتن تأسیس کرد. او در این آزمایشگاه به تحقیق در زمینه ارتباطات، پزشکی، تکنیک‌ها برای آموزش سخن گفتن به کرها از جمله کار با هلن کلر پرداخت. در سال 1885 او مالک زمینی در نوااسکوتیا شد و در این زمین خانه ای تابستانی ایجاد کرد. در این جا بل به آزمایشاتش به ویژه در زمینه هوانوردی ادامه داد.

در سال 1888 بل یکی از اعضای پایه گذار «جامعه جغرافی ملی» شد و از سال 1896 تا 1904 به عنوان رییس در آن خدمت کرد. او همچنین به ایجاد نشریه آن کمک کرد.

الکساندر گراهام بل در دوم آگوست سال 1922 در خانه اش در نوااسکوتیا درگذشت.

تلفن، پس از اختراع کامل توسط بل به سرعت اشاعه یافت و سیم‌های آن از شهری به شهر دیگر کشیده شد. چهارده سال بعد از اختراع تلفن یعنی در سال ۱۸۹۰ میلادی آلمون براون استروجر سیستم تلفن خودکار را بنا نهاد. در سال ۱۸۹۱ ارتباط تلفنی بین شهرهای لیون و تهران برقرار گردید. دو قاره اروپا و آمریکا تحت محاصره شبکه‌ای درآمدند که روز به روز گسترش می‌یافت. روزی که بل درگذشت (سال ۱۹۲۲)، به احترام او ارتباط تلفنی بر روی شبکه وسیعی که دارای هفده میلیون تلفن بود به مدت یک دقیقه قطع شد. تلگراف و تلفن ارتباط سریع و فوری از راه دور را میان نقاطی که می‌توانند سیم‌کشی بشوند، ممکن ساخت. اما از سال ۱۸۹۶ دانشمندان توانستند میان دو نقطه که حتی سیم‌کشی نشده بود ارتباط سریع و فوری برقرار سازند

 

منابع و مآخذ

وب‌سایت اینترنتی «چهارگوش» به آدرس www.4goush.net

 

 

 

لطفا برای خواندن ادامه این مقاله فایل‌های word و pdf را دانلود نمائید.

 

0001 0002 0003

 

 

 

 

با خرید این محصول فایل word و PDF مربوط به این مقاله را دریافت خواهید کرد.
لینک دانلود بی‌درنگ پس از پرداخت نمایش داده شده و فایل فشرده‌ مربوط به این مقاله آماده دانلود خواهد بود.

تعداد صفحات: 3 صفحه | حجم فایل: کمتر از 1 مگابایت | فونت استفاده شده: B Zar | به همراه صفحه اول و عکس
رمز فایل فشرد: www.4goush.net

 

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد.