درباره اعتیاد (۱۳ صفحه)

امتیاز 3.7 از 6 نفر

درباره اعتیاد

در محله‌های محروم شهرها مردمی را می‌بینیم که در اثر اعتیاد به مواد مخدر قوای فکری و جسمی‌شان را از دست داده و در بدترین وضعیت اجتماعی به سر می‌برند. این‌ها اکثرا قربانی آزمندی‌های امپریالیسم جهانی شده‌اند. اعتیاد در محله‌های اعیان نشین شهر نیز به گونه‌ای دیگر وجود دارد. ثروتمندان چون همراه مصرف این مواد مقوی‌ترین غذاها را نیز می‌خورند، قوای جسمی‌شان دیرتر از معتادان تهیدست تحلیل می‌رود.

رادیو، تلویزیون و مطبوعات در مورد اعتیاد و اثرات مخرب آن بسیار سخن گفته‌اند اما از علت اصلی اعتیاد که‌یک بیماری اجتماعی است، ذکری به میان نیاورده‌اند. مثلا نمی‌گویند در مساله اعتیاد همه چیز بر مدار سود اندوزی است و این بیماری اجتماعی در عصر امپریالیسم به اوج خود می‌رسد. در عصر امپریالیسم انحصارات بزرگ صنعتی و مالی در رشته تولید مواد مخدر سرمایه گذاری می‌کنند و با به وجود آوردن شبکه‌های بین المللی تولید، توزیع و قاچاق مواد مخدر، دامنه سود اندوزی خود را گسترش می‌دهند.

امپریالیست‌ها و سرمایه داران که در تولید مواد مخدر سرمایه گذاری‌های کلانی می‌کنند، برای جلب بازار مصرف، تبلیغات مسمومی را شروع می‌نمایند و خیل بیکاران را به دایره تولید، توزیع و مصرف کالای خود می‌کشند و به این ترتیب نیروی عظیمی از اردوی کار را از دایره تولید صنعتی و سازندگی اجتماعی خارج کرده و در شبکه‌های پیچیده قاچاق و مصرف مواد مخدر، انسان‌های از هستی تهی شده‌ای را به وجود می‌آورند که تجسم زنده‌ای از انحطاط هستند.

علاوه بر این زمینه مادی که عامل اصلی اعتیاد است، عامل ذهنی و فرهنگی نیز در کشیده شدن نیروهای اجتماعی به سمت این بیماری اجتماعی موثر است. تاکنون بلندگوهای تبلیغاتی امپریالیسم اینگونه تبلیغ کرده‌اند که اعتیاد یک میل باطنی و یک خواست و اقدام شخصی است و نه اجتماعی. بسیار مشخص است که شرایط اجتماعی حاکم بر جامعه است که شخصیت افراد آن جامعه را شکل می‌دهد. اعتیاد اکتسابی است. اگر در دنیا مواد مخدر وجود نداشته باشد و کسانی نباشند که آن را بسازند و بفروشند، اعتیاد رقم نمی‌خورد.

فشارهای عصبی و روانی‌ای که در اجتماع بر افراد وارد می‌آید، زمینه را برای اعتیاد فراهم می‌کنند. انسان‌ها می‌خواهند بار سنگین مشکلات روزانه را دمی به فراموشی بسپارند و از این رو به دام اعتیاد می‌افتند. از طرف دیگر بخشی که دائم در معرض خطر بیکاری و عدم امکان تامین معاش اولیه خود قرار دارند، برای گذران زندگی به ناگزیر به قاچاق مواد مخدر روی می‌آورند. آموزش‌های فرهنگ سرمایه داری نیز افراد جامعه را در جهت فساد سوق می‌دهد و با اشاعه فرهنگ مسموم کننده، خلاقیت نیروهای اجتماعی را در جهت‌های انحرافی به کار می‌گیرد. به این ترتیب تمام امکانات تباهی نیروها و استعدادها آماده می‌شود.

کمبود امکانات بهداشتی و درمانی نیز زمینه‌ای است برای اعتیاد. نمونه‌های زیادی از معتادین وجود دارند که در اثر گرفتاری به دردهای مزمن و علاج ناپذیر و در اثر کمبود دارو و امکانات پزشکی، جهت تسکین، به مواد مخدر روی آورده و به تدریج درجه اعتیادشان بالا می‌رود.

در عصر امپریالیسم تمام آن چه که انسان‌ها را به تباهی می‌کشاند در وجود مناسبات تولیدی سرمایه داری خلاصه می‌شود و راه حل اساسی اعتیاد و سایر اشکال انحطاط، جایگزینی سیستمی است که در آن اثری از بهره کشی و سوداندوزی نباشد. در چنین شرایطی همه چیز در جهت رشد توانایی‌ها و استعدادهای انسانی به کار گرفته خواهد شد.

در شرایط کنونی باید راه هایی برای پیشگیری از گسترش اعتیاد و تولید مواد مخدر به کار بست. بیکاری حادی که اینک وجود دارد عامل بسیار مهمی است در رواج بازار قاچاق و مصرف مواد مخدر و علاوه بر این‌ها اقدامات در زمینه ترک اعتیاد نیز به دلیل عدم رسیدگی به وضع معتادین، عملا عقیم مانده است. ناپیگیری و عدم توانایی در مبارزه اصولی با تولید، توزیع و مصرف مواد مخدر نه تنها دامنه اعتیاد را محدود نکرده بلکه شاهد گسترش روز افزون ابعاد آن بین نیروهای جوان هستیم.

در شرایط کنونی این اقدامات را برای محدود کردن دامنه اعتیاد می‌توان انجام داد: ایجاد کار و جذب نیروها به مراکز صنعتی و کشاورزی، ایجاد مراکز بازآموزی و اشاعه فرهنگ سالم و توضیح علل و ریشه‌های این بیماری اجتماعی، ایجاد مراکز تفریحات سالم، پرورش هنر و ادبیات، ایجاد مراکز درمانی رایگان برای ترک اعتیاد تحت مراقبت پزشکان، ایجاد تامین برای آینده معتادینی که معالجه می‌شوند جهت بازگشت آنها به کار در موسسات تولیدی و اداری.

 

0001 0002 0003

 

 

قسمت‌هایی از این مقاله حذف شده و نسخه کامل آن فقط در فایل‌های word و Pdf موجود هستند.
لطفا برای دریافت نسخه کامل این مقاله فایل‌های word و pdf را دانلود نمائید.

 

 

 

 

با خرید این محصول فایل word و PDF مربوط به این مقاله را دریافت خواهید کرد.
لینک دانلود بی‌درنگ پس از پرداخت نمایش داده شده و فایل فشرده‌ مربوط به این مقاله آماده دانلود خواهد بود.

تعداد صفحات: 13 صفحه | حجم فایل: کمتر از 1 مگابایت | فونت استفاده شده: B Zar | به همراه صفحه اول
رمز فایل فشرده: www.4goush.net

 

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد.