معماری در عصر دیجیتال
دانلود تحقیق درباره معماری در عصر دیجیتال
در زمینه تاثیر فناوری جدید در معماری میتوان به نقش رایانه و انواع نرمافزارها در طراحی معماری و سازه اشاره کرد.
رایانه سبب شد امکانات تصویری بسیار زیاد و قابل توجهی در طراحی پدید آید و بتوان در فرصتی کوتاه و بسادگی طرحهای اولیه متعددی را آزمود و هر کدام را از زوایای گوناگون ملاحظه و بررسی کرد. در این زمینه باید توجه داشت که سطوح و فضاهایی را که میتوان به کمک رایانه طراحی کرد، بسادگی با دست و به شیوه سنتی قابل طراحی نیستند.
افزون بر این زمینه، میتوان به نقش و کارکرد بسیار مهم رایانه در عرصه محاسبه سازه، قطعات و جزییات اجرایی اشاره کرد که امکان طراحی و اجرای سازههای پیچیده را فراهم کرده است. با وجود این، یکی از نکاتی که هنوز در مراکز آموزش معماری در ایران چالش برانگیز است و اساتید و مدرسان درخصوص آن دیدگاههای متفاوتی دارند، موضوع انجام طراحی با دست و به صورت سنتی و یا با رایانه است. اگرچه بسیاری از مدرسان کاربرد رایانه را در طراحی مجاز میدانند، تعدادی از اساتید همچنان بر انجام طراحی با دست تاکید دارند. طرفداران این دیدگاه معتقدند معماری به عنوان یک هنر، جنبه ای شخصی دارد و طراح باید از توانمندیهای فردی خود حداکثر بهره برداری را داشته باشد.
تفاوت دیدگاهها در این زمینه و تدوین نکردن برنامههای آموزشی یک پارچه به دلیل همین اختلاف عقیده، باعث سردرگمیدانشجویان معماری شده و بهره گیری از فناوریهای روز را با مشکل مواجه کرده است.
نقش رایانه را حداقل از دو لحاظ میتوان مورد توجه قرار داد: نخست از جنبه تأثیر آن در طراحی که سبب شد امکانات تصویری بسیار زیاد و قابل توجهی در طراحی پدید آید و به سادگی و در فرصتی کوتاه میتوان اتودهای گوناگونی را آزمود و هر کدام را از زوایای گوناگون مورد ملاحظه و بررسی قرار داد و به ویژه باید توجه داشت که سطوح و فضاهایی را که میتوان به کمک رایانه طراحی کرد. به سادگی با دست و به شیوه سنتی ممکن نیست طراحی نمود.
افزون بر زمینه طراحی میتوان به نقش و کارکرد بسیار مهم رایانه در زمینه محاسبه سازه، قطعات و جزئیات اجرایی اشاره کرد که امکان طراحی و اجرای سازههای پیچیده و مناسب را فراهم کرده است.
طراحی با دست یا رایانه
یکی دیگر از نکاتی که در مراکز آموزش معماری در ایران غالباً مطرح است و اساتید و مدرسان نسبت به آن دیدگاههای متفاوتی دارند، موضوع انجام طراحی با دست و بهصورت سنتی و یا با رایانه است.
میتوان پذیرفت که در جهان امروز و با توجه به توسعه فناوری و از جمله گسترش روز افزون امکاناتی که رایانه در اختیار طراحان و معماران قرار میدهد، نمیتوان به سادگی این امکانات را نادیده گرفت و به روشهای سنتی و قدیمیبه طراحی ادامه داد. به همین سبب بسیاری از مدرسان، کاربرد رایانه را در طراحی مجاز میدانند، اما مسئلهای که در این حالت باقی میماند این است که ارزیابی طرحهایی که با رایانه طراحی و ارائه میشود، چگونه باید صورت گیرد؟ به ویژه هنگامیکه این کارها در کنار طرحهایی قرار میگیرند که با دست طراحی و ارائه شدهاند.
- فهرست مطالب
- معماری در عصر دیجیتال.. 3
- طراحی با دست یا رایانه. 4
- نگاهی به رایانه به مثابه یک مغز معماری.. 4
- معماری غیرخطی چیست؟. 6
- معماری بیونتیک….. 16
- طراحی و نقشهکشی با کامپیوتر. 22
- نرم افزارهای سه بعدی و دو بعدی نقشهکشی.. 22
- نرم افزار کتیا Catia. 22
- نرم افزار Archicad.. 22
- نمونه کارهای کامپیوتری.. 22
- کارهای فرانک گری.. 22
- شکلها و مصالح.. 24
قسمتهایی از این مقاله حذف شده و نسخه کامل آن فقط در فایلهای word و Pdf موجود هستند.
لطفا برای دریافت نسخه کامل این مقاله فایلهای word و pdf را دانلود نمائید.
با خرید این محصول فایل word و PDF مربوط به این مقاله را دریافت خواهید کرد.
لینک دانلود بیدرنگ پس از پرداخت نمایش داده شده و فایل فشرده مربوط به این مقاله آماده دانلود خواهد بود.
تعداد صفحات: 24 صفحه | حجم فایل: کمتر از 1 مگابایت | فونت استفاده شده: B Zar | به همراه صفحه اول
رمز فایل فشرده: www.4goush.net