دوره غیبت صغری و کبری (۱۶ صفحه)

امتیاز 3.7 از 3 نفر

دوره غیبت صغرى

در سال 260 ه. ق حضرت امام حسن عسکرى‏علیه السلام به دست‏خلیفه عباسى شهید شد. از این پس، دوره جدیدى از زندگى امام مهدى (عج)، که به غیبت صغرى معروف است، آغاز شد. این دوره حدود شصت و نه سال یعنى تا سال سیصد و بیست و نه هجرى طول کشد.

گرچه در این مدت به دلیل برخى مصالح، از جمله در امان ماندن از خطراتى که جان آن حضرت را از سوى دشمنان تهدید مى‏کرد، امام‏علیه السلام از نظرها پنهان بودند، اما حضرت تعدادى افراد وارسته و با تقوا را به عنوان نائب خاص خود به مردم معرفى کردند تا هر یک از ایشان سؤالات و مشکلات خود را به وسیله آنان به امام‏علیه السلام برسانند و از طریق امام پاسخ دریافت نمایند. نواب دوره غیبت صغرى چهار نفر بودند که به ترتیب عبارتند از:

ابو عمرو، عثمان بن سعید، که از سن یازده سالگى در حضور ائمه قبلى مشغول خدمت‏بوده است و از اصحاب مورد اعتماد امام هادى‏علیه السلام و امام عسکرى‏علیه السلام محسوب مى‏شوند. وى از سال 260 تا 267 ه. ق منصب نیابت امام زمان (عج) را عهده‏دار بود.

ابوجعفر محمد بن عثمان: وى فرزند نائب اول امام عصر (عج) است که از سال 267 تا 305 ه. ق عهده‏دار منصب نیابت‏خاص بود.

ابوالقاسم حسین بن روح نوبختى: این عالم بزرگوار از سال 305 ه. ق تا 326 ه. ق یعنى حدود بیست و یک سال نیابت امام عصر (عج) را عهده‏دار بود.

ابوالحسن على بن محمد سیمرى: وى حدود سه سال یعنى از سال 326 تا 329 ه. ق به عنوان نایب خاص امام (عج) به انجام وظیفه مشغول بود.

همان‏گونه که اشاره شد، نواب خاص دوره غیبت صغرى در غیاب امام به انجام برخى وظایف مشغول بودند که از جمله آن‏ها: زدودن شک و حیرت مردم درباره تولد امام زمان (عج)؛ حفظ امام از خطراتى که او را تهدید مى‏کند از راه پنهان داشتن مکان او؛ پاسخگویى به پرسش‏هاى فقهى و اعتقادى مردم؛ مبارزه با مدعیان دروغین نیابت؛ آماده سازى مردم براى پذیرش غیبت کبرى؛ کمک به نیازمندان و توزیع وجوه شرعى و…

 

 

  • فهرست مطالب
  • دوره غیبت کبرى.. 4
  • رویارویى امامیه و معتزله در فلسفه غیبت… 4
  • شیخ صدوق و فلسفه غیبت… 7
  • فلسفه غیبت از نظر کلام مفید. 10
  • منابع و مآخذ. 16

 

 

 

دوره غیبت صغری و کبری

 

قسمت‌هایی از این مقاله حذف شده و نسخه کامل آن فقط در فایل‌های word و Pdf قابل دانلود است.
لطفا برای دریافت نسخه کامل این مقاله فایل‌های word و pdf را دانلود نمائید.

 

 

با خرید این محصول فایل word و PDF مربوط به این مقاله را دریافت خواهید کرد.
لینک دانلود بی‌درنگ پس از پرداخت نمایش داده شده و فایل فشرده‌ مربوط به این مقاله آماده دانلود خواهد بود.

تعداد صفحات: 16 صفحه | حجم فایل: کمتر از 1 مگابایت | فونت استفاده شده: B Zar | به همراه صفحه اول
رمز فایل فشرده: www.4goush.net

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد.