دانلود زندگی‌نامه آیت الله امینی (۱۸ صفحه)

امتیاز 0 از 0 نفر

دانلود زندگی‌نامه آیت الله امینی (18 صفحه)

دوازدهم تیر ماه بزرگداشت علامه امینی (ره)؛ سالگرد عروج غمبار مردی است از تبار آفتاب. او که در طول عمر با برکت خویش در دفاع از ولایت امیر مومنان علی(ع) کوشید. او که پرنده عمر خویش را قربانی راه حقیقتی به وسعت غدیر و به بی‌کرانگی دریای ولایت علی (ع) نمود. سلام بر دیدگان همیشه طوفانی اش که عشق به علی (ع) و فرزندان او در آن موج میزد.

شیخ عبدالحسین امینی مشهور به علامه امینی در سال 1320 ه. ق در تبریز در خانواده‌ای اهل علم، تقوی و فضیلت دیده به جهان گشود. پدرش حاج میرزا احمد امینی از بزرگان و عالمان بر جسته تبریز بود و به پرهیزگاری، علم کثیر، اخلاق حسنه و بسیاری از صفات پسندیده دیگر شهره. جد بزرگ او نیز مشهور به امین الشرع، مردی بود عاشق و شیفته اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام و همین امر او را به سرودن اشعار و مدایح فراوان درباره آل الله تشویق می‌کرد.

عبدالحسین در چنین خاندانی شروع به رشد کرد و از اوان کودکی عشق به خاندان طهارت در او ریشه گرفت. اما او تنها به عشق ورزیدن کفایت نکرد بلکه در صدد فراگیری علوم واحادیث آن بزرگواران بر آمد. لذا مقدمات علوم را در شهر تبریز فرا گرفت و در محضر استادان و علمای بنامی چون سید محمد مولانا،  سید مرتضی خسرو شاهی، شیخ حسین،  سیـد محمـد فیـروز آبادی، سیـد ابـو تـراب خوانساری، و دیگران استفاده برده است، همچنین ایشان از مراجع بزرگی چـون  سید ابـوالحسـن اصفهانی، میرزا حسین نائینی، شیخ عبد الکریم حائری، شیـخ محمـد حسین کمپانـی اصفهان وبه خطـوط خود آن بزرگان اجازه اجتهاد دریافت داشته است.

 در همین دوره بود که الفیه ابن مالک (هزار بیت در باره صرف و نحو ادبیات عرب به زبان عربی) را حفظ کرد، اما آنچه بیشتر ذوق ادیبانه و شور عاشقانه او را اقناع می‌کرد، حفظ اشعار گوناگون درباره امام علی (ع) بود. همین عشق در وجود او بطور گسترده‌ای نضج یافت تا وی را به سفر به نجف اشرف ترغیب کرد. در شهری که همواره می‌توانست در جوار مولایش به تحصیل و تحقیق بپردازد.

او در حوزه علمیه نجف، نزد استادانی چند از جمله سید ابو تراب خوانساری و سید محمد فیروز آبادی به تحصیل علوم مختلف پرداخت و در حین تحصیل، تحقیق را که عمده‌ترین دل مشغولی اش بود، دنبال می‌کرد. شیخ عبدالحسین در سال 1335 تالیف اثر گرانبهای “شهداء الفضیله” را آغاز کرد. عبدالحسین 33 ساله در این دوره با انجام کاری نو و ابتکاری با تحقیق از میان کتب قدیمی‌ای که در معرض نابودی و فراموشی بودند، مطالبی درباره علمای متقدم و متاخری که در راه حق به شهادت رسیده‌اند تدوین کرد. او برای تهیه این کتاب که تحسین بسیاری را برانگیخت، به کتابخانه‌های بسیاری در ایران و عراق سر کشید تا از هر جا حتی اندک مطلبی درباره علمای شهید بیابد. علامه امینی در این کتاب کوشید تا به زندگی و دیدگاه بیش از یکصد تن از پیروان امام علی(ع) و علمای شیعه از قرن چهارم تا چهاردهم بپردازد. این محدث، مفسر، متکلم و فقیه معاصر به تحقیقات گسترده خود ادامه داد و تعلیقه‌ای بر کتاب “کامل الزیارات” ابن قولویه قمی نوشت. او این تعلیقه را با هدف معرفی مفهوم زیارت در فرهنگ تشیع و بحث پیرامون آن به رشته تحریر در آورد و در ادامه آن با تالیف “ادب الزائر” ارادت خود را به امام حسین (ع) اثبات کرد.

وی همچنین در حوزه فلسفه “ثمرات الاسفار” را در دو جلد تدوین می‌کند و در حوزه فقه و اصول نیز حاشیه‌ای کلان بر دو کتاب سترگ “مکاسب” و “وسایل” شیخ انصاری می‌نگارد. در همین دوره است که به دلیل تلاش‌های علمی خود از جانب حضرات آیات سید ابوالحسن اصفهانی، حاج میرزا احمد حسین نایینی، شیخ عبدالکریم حایری یزدی و شیخ محمد حسین کمپانی اجازه اجتهاد دریافت می‌دارد. و پس از آن به تبریز باز می‌گردد. در این زمان او به سوی تفسیر قرآن کریم جذب می‌شود و برخی آیات قرآن کریم را در سوره‌های اعراف، واقعه و مومن مورد بحث و تحلیل قرار می‌دهد اما همه این تحقیقات مقدمه‌ای است بر کار عظیم او.

بزرگ ترین اثر علمی علامه
گل سر سبـد تالیفات علامه حاصل زحمات 40 ساله ومـوجب شهرت ایشان در اقطار ممالک اسلامـی, کتاب بی‌ماننـد الغدیر است که بالغ بر بیست جلد می‌شود آن بزرگ مرد در نگارش ایـن اثر به ده هزار جلد کتاب و رساله مراجعه و از اول تا آخر همه را مطالعه نمـوده است علامه بـرای گردآوری مطالب الغدیر سفـرهای پژوهشـی بسیار کرد در سرزمینهـا و شهرهای کعبه آمالـش کتابخانه‌های عمومی و شخصی بـود ایـن سفـرها پـربـار عمـوما به مطالعه و استنتاج و تهیه ماخذ و ملاقات با استادان می‌گذشت.

 

0003 0001 0002

4

قسمت‌هایی از این مقاله حذف شده و نسخه کامل آن فقط در فایل‌های word و Pdf قابل دانلود است.
لطفا برای دریافت نسخه کامل این مقاله فایل‌های word و pdf را دانلود نمائید.

 

 

با خرید این محصول فایل word و PDF مربوط به این مقاله را دریافت خواهید کرد.
لینک دانلود بی‌درنگ پس از پرداخت نمایش داده شده و فایل فشرده‌ مربوط به این مقاله آماده دانلود خواهد بود.

تعداد صفحات: 18 صفحه | حجم فایل: کمتر از 1 مگابایت | فونت استفاده شده: B Zar | به همراه صفحه اول
رمز فایل فشرده: www.4goush.net

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد.