تحقیق: انحرافات اجتماعی (۱۶ صفحه)

امتیاز 0 از 0 نفر

تحقیق: انحرافات اجتماعی

جامعه ما و البته می‌توانیم با تساهل بگوییم جامعه جهانی امروز بیش از از هر زمان دیگری درگیر انحرافات اجتماعی است. انواع فساد و انحراف و نابهنجاری و اعمال ضد اخلاقی از سوی عامه مردم خصوصا جوانان در حال انجام است و هر یک به صورت یک زنجیره علت و معلولی، موجب گسترش بیشتر انحرافات می‌شود و این وضع است که امروز ما با معضلاتی چون اعتیاد دست و پنجه نرم می‌کنیم. بیش از ۲ میلیون معتاد داریم و در جهان رتبه اول این انحراف اجتماعی که مسبب بسیاری دیگر از انحرافات است، دارا می‌باشیم! فساد جنسی و ایدز و… که به تابویی در نظام ما مبدل شده، پشت پرده مه قرار دارد و هیچ آماری از آن در دسترس نیست که این خود باعث جلوگیری از آموزش و موجب گسترش انحرافات دیگر است! فساد اداری و مالی و رشوه و اختلاس و… در ادارات و سیستم بوروکراسی ما بیداد می‌کند و فقط کسانی که سر و کارشان به قوه قضاییه و اداراتی چون شهردای و ثبت و زمین شهری و… می‌خورد، از آن باخبرند! آمار طلاق در ایران رو به افزایش است و این مسئله، در شهر‌های بزرگ ایران به یک مسئله عادی تبدیل شده است! از دیگر سو فقر و نابرابری و تبعیض در جای جای ایران و نظام اقتصادی و سیاسی و اجتماعی و فرهنگی ما هویداست که خود موجب بسیاری دیگر از انحرافات می‌شود! البته این موارد خود بخش ‌های مختلف طیف معضلات اجتماعی رادر بر می‌گیرد، برخی آسیب اجتماعی هستند، برخی انحراف اجتماعی،  برخی مشکل اجتماعی، برخی مسئله اجتماعی، برخی ناهنجاری و برخی بی اخلاقی اجتماعی و…. به نظر می‌رسد یکی از اقدامات جامعه شناسان در چنین شرایطی باید آسیب شناسی دقیق انحرافات و معضلات اجتماعی و شناختن راه ‌های اصیل و صحیح جلوگیری از چنین مسائلی است! در نظر سنجی که در این وبلاگ قرار داشت، به طور موجز چند راه پیشنهاد داده شده بود از جمله اخلاق فردی و اجتماعی، دینداری، وجدان و عقل. که به نظر می‌رسد هر یک از این موارد نقش عمده ای در جلوگیری از انحرافات اجتماعی دارند…

از یک سو عقل و عقلانیت، انسان را از بسیاری انحرافات و خطا‌ها باز می‌دارد. عقل انسانی اگر بر رفتار و کردار انسانی مسلط باشد، آدمی‌را هرگز به سمت تباهی و فساد نمی‌کشاند و انحراف اجتماعی در جامعه ای کاملا عقلانی به حداقل می‌رسد! اما به هرحال انسان کاملا عقل نیست! احساس و عاطفه و شهوت ابعاد دیگر انسان هستند که در بسیاری موارد ما را از تصمیم عقلانی دور می‌کند و لذا برای جلوگیری از انحراف نمی‌توان آنچنان بر عقل و عقلانیت حساب کرد، گرچه بی تاثیر هم نیست. در این زمینه ۱۸ درصد پاسخگویان، عقل را مهم ترین راه جلوگیری از انحراف اجتماعی دانسته اند. 

از دیگر سو وجدان آدمی، در بسیاری موارد به عنوان یک تابلوی راهنما و زنگ خطر عمل کرده و او را از انحراف باز می‌دارد. اگر شخصیت انسانی برای خود یک ایده آل تشخیص داده و در رسیدن به آن ایده ال عامل محرک درونی داشته باشد این عامل درونی وجدان نامیده می‌شود وجدان را اگر مکمل عقل و اخلاق بدانیم از دیگر مواردی است که نمود بیرونی ندارد اما به اصلاح جامعه در بعد فردی کمک فراوانی می‌کند در این زمینه نیز ۱۵ درصد پاسخگویان، وجدان را مهم ترین عامل برای جلوگیری از انحراف اجتماعی برشمرده‌اند.

اخلاق فردی و اخلاق اجتماعی، هر یک مهم ترین عامل عمل به هنجار‌ها و جلوگیری از خطا می‌باشند و در مجموع نیز بیشترین پاسخ پاسخگویان را به خود جلب کرده اند که در مجموع ۳۷ درصد یعنی بیش از یک سوم پاسخگویان بر مقوله اخلاق تاکید کرده اند که البته تاکید بیشتر با ۲۲ درصد بر اخلاق فردی و با ۱۵ درصد با اخلاق جمعی است. این مسئله از این حیث که به عقیده برخی اخلاق اعم از دین است و بسیاری احکام ودستورات دینی امضای اخلاقیات جامعه بودند، اهمیت بیشتری پیدا می‌کند و امروز هم مانند زندگی طولانی اجتماعی بشر، اخلاق است که می‌تواند ما را از انحرافات بازدارند. اخلاق تضمین کننده ارزش‌ها و هنجار‌های جامعه است و البته هر چه تنبیه متخلفان از اخلاق در جامعه محکم تر و بیشتر باشد، عمل به اخلاق و اخلاقیات نیز بیشتر خواهد شد. بروز و ظهور فرهنگ ‌ها و خرده فرهنگ ‌های متفاوت و شکاف فرهنگی میان والدین و فرزندان و عدم تمییز ارزش‌ها از سوی جوانان و… امروز به معضلی در جامعه ما مبدل شده که در برخی موارد عمل به اخلاقیات خود ضد ارزش تلقی شده و در نتیجه انحراف و فساد اجتماعی اگر چه به هنجار مبدل نشده است، اما ناهنجاری نیز تلقی نمی‌گردد و امروز در هر جامعه ای اخلاق افول کند، انحراف و فساد در آن جامعه حتمی‌خواهد بود…

دین مقوله ای بسیار نزدیک به اخلاق است که در نظر سنجی ما به طور خالص و مفرد، بیشترین گزینه را به خود اختصاص داده و ۲۸ درصد پاسخگویان دین را مهم ترین عامل جلوگیری از انحرافات برشمرده اند. این مسئله واضحی است که دین و تدین به علت مجازات و پاداش فراوان می‌تواند عامل مهمی‌در راهبری عامه مردم باشد. امروز حتی بسیاری از مجازات ‌های حقوقی تخلفات اجتماعی، از احکام دینی استنباط می‌شود و این جدا از پاداش و تنبیه اخروی است که میتواند تاثیر فراوانی بر عمل دینداران داشته باشد. لذا با کاهش دین و دینداری همچون کاهش التزام به موازین اخلاقی، انحرافات اجتماعی در جامعه افزایش خواهد یافت…

 

 

  • فهرست مطالب
  • انحراف اجتماعی.. 3
  • واژگان کلیدی.. 5
  • تفاوت اسلام و لیبرالیسم در انحرافات اجتماعی.. 7
  • رویکردهای انسان شناختی.. 8
  • آزادی.. 8
  • الگوپذیری.. 9
  • قانون مداری.. 11
  • سخن نهایی.. 13
  • انحرافات اجتماعی.. 14
  • اختلالات روانی در نوجوانی.. 14
  • خودکشی.. 15
  • بلوغ زودرس و دیررس… 15
  • شیوه‌های برخورد با مشکلات دوران نوجوانی.. 15
  • منابع و مآخذ. 16

 

تحقیق: انحرافات اجتماعی %d8%a7%d9%86%d8%ad%d8%b1%d8%a7%d9%81-%d8%a7%d8%ac%d8%aa%d9%85%d8%a7%d8%b9%db%8c_000002 %d8%a7%d9%86%d8%ad%d8%b1%d8%a7%d9%81-%d8%a7%d8%ac%d8%aa%d9%85%d8%a7%d8%b9%db%8c_000003

 

قسمت‌هایی از این مقاله حذف شده و نسخه کامل آن فقط در فایل‌های word و Pdf موجود هستند.
لطفا برای دریافت نسخه کامل این مقاله فایل‌های word و pdf را دانلود نمائید.

 

 

 

 

با خرید این محصول فایل word و PDF مربوط به این مقاله را دریافت خواهید کرد.
لینک دانلود بی‌درنگ پس از پرداخت نمایش داده شده و فایل فشرده‌ مربوط به این مقاله آماده دانلود خواهد بود.

تعداد صفحات: 16 صفحه | حجم فایل: کمتر از 1 مگابایت | فونت استفاده شده: B Zar | به همراه صفحه اول
رمز فایل فشرده: www.4goush.net

 

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد.