دانلود تحقیق درباره بهداشت روان
به معنی سلامت هیجانی و روانشناختی است. به شکلی که فرد بتواند از تفکر و تواناییهای خود استفاده کند، در جامعه عملکرد داشته باشد و نیازهای معمول زندگی روزمره را برآورده سازد. فردی که از سلامت روانی برخوردار است به طور معمول میتواند بر فشارهای معمول زندگی روزمره غلبه کند، دوستان و خانواده خوبی دارد و میتواند یک زندگی مستقل داشته باشد.
بیماریهای روانی از بدو پیدایش بشر وجود داشته و هیچ فردی، از هیچ طبقه اقتصادی ـ اجتماعی خاصی، در مقابل آنها مصونیت نداشته و خطری است که بشر را مرتبا تهدید میکند. خوشبختانه نهضت بهداشت روانی در نیم قرن اخیر، افکار غلط و خرافات در مورد این بیماریها را کنار گذاشته و نشان داده که اوّلا بیماریهای روانی، قابل پیشگیری بوده و ثانیا در صورتیکه مانند سایر بیماریها به موقع تشخیص داده و تحت درمان قرار گیرند به همان نسبت از مزمن شدن و عوارض آنها کاسته خواهد شد. در راستای همین ایده، بهداشت روانی که جزئی از بهداشت عمومیمحسوب میشود به پیگیری موارد زیر میپردازد:
- افزایش سطح بهداشت روانی از طریق ارتقاء آگاهیهای جامعه در مورد بیماریهای روانی
- شناسایی و تشخیص زودرس اختلالات روانی و درمان آن ها
- پیشگیری از عوارض و عود بیماری و توانبخشی بیماران
- پیشگیری از بروز بیماریهای روانی از طریق پیشگیری و درمان بیماریهای جسمی
تاریخچه
در حقیقت بهداشت روان را میتوان یکی از قدیمیترین موضوعات به شمار آورد. زیرا بیماریهای روانی از زمانهای قدیم وجود داشته، بطوریکه بقراط در حدود 400 سال قبل از میلاد عقیده داشته که بیماران روانی را مانند بیماری جسمیباید درمان کرد. تقریبا از سال 1930 یعنی بعد از تشکیل اوّلین کنگره بین المللی بهداشت روان بود که این رشته بصورت جزئی از علوم پزشکی درآمد و سازمانهای روانپزشکی و مراکز پیشگیری در کشورهای مترقی یکی بعد از دیگری فعالیت خود را شروع کردند.
در سال 1930 اوّلین کنگره بین المللی بهداشت روان با شرکت نمایندگان پنجاه کشور در واشنگتن تشکیل شد و مشکلات روانی کشورها و مسائلی از قبیل تاسیس بیمارستان ها، مراکز درمان سرپائی، مراکز کودکان عقب مانده ذهنی و نظایر آن مورد مطالعه قرار گرفت. ولی در 18 سال بعد یعنی در سال 1948 در سومین کنگره بین المللی بهداشت روان که در لندن تشکیل شد اساس فدراسیون جهانی بهداشت روان بنیان گذاری شد و در همان سال این فدراسیون به عضویت رسمیسازمان یونسکو و سازمان بهداشت جهانی درآمد بطوریکه سازمان جهانی بهداشت در ژنو نقش رهبری رسمیفدراسیون جهانی بهداشت روان را به عهده گرفت. از آن تاریخ به بعد هر سال یک جلسه بین المللی و هر چهار سال یکبار کنگره جهانی تشکیل شده و میشود. در نتیجه تلاش و کوششهای پیگیر روز 18 فروردین مطابق با هفتم آوریل روز جهانی بهداشت اعلام گردیده در سراسر جهان مسائل بهداشتی کشورها مورد بررسی قرار میگیرد. از مسئولین بهداشتی کشورهای مختلف خواسته شده تا برنامههای بهداشت روانی را جزء برنامههای بهداشت عمومیقرار دهند.
- فهرست مطالب
- تاریخچه. 3
- تعریف بهداشت روان. 4
- تعریف سازمان جهانی.. 4
- جمعیتهای آسیب پذیر (High Risk) در بهداشت روان. 6
- اهمیت بهداشت روان. 6
- علل افزایش شیوع بیماریهای روانی.. 6
- انواع بیماریهای روانی.. 7
- علل بیماریهای روانی.. 7
- سایر عوامل محیطی: 8
- بهداشت روان و اعتیاد به مواد مخدر. 8
- اعتیاد چیست ؟. 9
- مراحل اعتیاد: 10
- اول- مرحله آشنایی و شروع: 10
- دوم- مرحله شک و تردید: 10
- سوم- اعتیاد. 10
- علل و عوامل اعتیاد (چه عواملی باعث گرایش افراد به سمت مواد مخدر میشوند؟) 10
- در همین زمینه به چگونگی پذیرش و قبول اعتیاد در فرد میپردازیم: 11
- منابع و مآخذ. 11
قسمتهایی از این مقاله حذف شده و نسخه کامل آن فقط در فایلهای word و Pdf موجود هستند.
لطفا برای دریافت نسخه کامل این مقاله فایلهای word و pdf را دانلود نمائید.
با خرید این محصول فایل word و PDF مربوط به این مقاله را دریافت خواهید کرد.
لینک دانلود بیدرنگ پس از پرداخت نمایش داده شده و فایل فشرده مربوط به این مقاله آماده دانلود خواهد بود.
تعداد صفحات: 12 صفحه | حجم فایل: کمتر از 1 مگابایت | فونت استفاده شده: B Zar | به همراه صفحه اول
رمز فایل فشرده: www.4goush.net