دانلود تحقیق جهاد در راه خدا (۶ صفحه)

امتیاز 3 از 2 نفر

دانلود تحقیق جهاد در راه خدا (6 صفحه)

جهاد در راه خدا
«جهاد در راه خدا» عنوانی است که بر تلاش و مبارزه با دشمن اطلاق می‌شود؛ اینکه گروهی از مؤمنان با جان و مال خویش با خدا معامله می‏کنند و در مقابل بذل جان و مالبهشت جاویدان الهی را دریافت می‏کنند. بر چنین افرادی هم صدق می‌کند. قبل از بررسیاین دلیل چند نمونه از آیات قرآن را که درباره جهاد با تعابیر مختلفی وجود دارد، ملاحظه‏کنید:
«ان الله اشتری من المؤمنین انفسهم و اموالهم بان لهم الجنه یقاتلون فی سبیل الله فیقتلونو یقتلون وعداً علیه حقاً فی التوریه و الانجیل و القرآن و من اوفی بعهده من الله فاستبشرواببیعکم الذی بایعتم به و ذلک هو الفوز العظیم»[۱۸]
در این آیه از معامله گروهی از مؤمنان با خدا سخن گفته شده که «جان و مال خود را بهخدا تقدیم می‏کنند و در مقابل بهشت جاویدان الهی را دریافت می‏کنند»، «در راه خدامی‏جنگند، می‏کشند و کشته می‏شوند.» این دو تعبیر و عنوان، شامل هر دو گروهی که درسطرهای پیشین معرفی کردیم، می‌شود؛ هم کسی که به قصد قربت به میدان جهاد و شهادتقدم می‏گذارد و به دست دشمن شهید می‌شود و هم کسی که با همین انگیزه به مصاف بادشمن می‏رود و برای نابودی جمعی از دشمنان اقدامی می‌کند که خودش هم در ضمن کشتهمی‌شود. هر دو با خداوند عقدی منعقد می‏کنند تا بر اساس آن جان و مال خود را با بهشت ابدی معامله کنند. بلکه می‌توان صدق مفهوم «اشتراء» به معنای خرید جان و مال مؤمن
توسط خداوند در برابر بهشت [۱۹] را در عملیات استشهادی روشن‏تر یافت چون حقیقتاًجانش را به خدا می‏فروشد.
«و من الناس من یشری نفسه ابتغاء مرضات الله و الله رؤوف بالعباد.»[۲۰]
این آیه نیز شبیه آیه قبلی است که بعضی از انسان‌ها برای رضایت الهی جان خود را فدامی‏کنند و به او واگذار می‏نمایند.
«… جاهدوا باموالکم و انفسکم فی سبیل الله ذلکم خیر لکم آن کنتم تعلمون.»[۲۱]
در این آیه به همه مردم دستور می‌دهد که با اموال و جانهای خودتان در راه خدا جهادکنید که خیر شما در آن است. «جهاد با مال و جان» نیز عنوانی است که بر هر دو گروه یاد شده، منطبق است. کسی که به عملیات شهادت‏طلبانه اقدام می‌کند، حقیقتاً در راه خدا مجاهدهمی‌کند؛ هم انگیزه‏اش الهی است و هم هدفش ضربه زدن به دشمنان خدا و یاری دین اوست. اطلاق لفظ «جهاد فی سبیل الله» شامل چنین فردی هم می‌شود.

جانبازی در راه خدا
«ما کان لاهل المدینه و من حولهم من الاعراب آن یتخلفوا عن رسول الله و لا یرغبوا بانفسهمعن نفسه ذلک بانهم لا یصیبهم ظمأ و لا نصب و لا مخمصه فی سبیل الله و لا یطئون موطئاًیغیظ الکفار و لا ینالون من عدوّ نیلاً الا کتب لهم به عمل صالح آن الله لا یضیع اجرالمحسنین.»[۲۲]
در این آیه مبارکه از اینکه مسلمانان از دستور رسول خدا سرپیچی نموده و برای حفظجان خود پیامبر را حمایت نکنند و بدین وسیله از جان آن حضرت چشم بپوشند، اظهارناخشنودی شده و آن را زیبنده مسلمانان ندانسته است. سپس از پاداشی که از رهگذر تحملتشنگی، خستگی و گرسنگی در راه خدا و مقاومت در برابر ضربات دشمن نصیب مسلمانانخواهد شد سخن می‏گوید.
بدیهی است وقتی که مسلمانان مجاز نباشند برای حفظ جان خود، از جان پیامبر که درمعرض خطر قرار می‏گیرد، بگذرند و موظف باشند برای حمایت از پیامبر فداکاری نموده واز جان خود بگذرند و مشکلات را تحمل نمایند، به طریق اولی چنین وظیفه‏ای را در راه حفظ دین و حمایت از راه و رسم پیامبر و هدف آن حضرت بر عهده دارند. دین و آیینی کهپیامبران و اولیای الهی جان خود را در راه حمایت از آن فدا نمودند. پس جانبازی در راه دینخدا نه تنها مانعی ندارد، بلکه وظیفه مسلمانان بوده و از بهترین اعمال به شمار می‏رود و یکیاز مصادیق بارز جانبازی در راه دین خدا انجام «عملیات استشهادی» برای ضربه زدن به دشمنان است.
ضرورت آمادگی نظامی
«و اعدّوا لهم ما استطعتم من قوه و من رباط الخیل ترهبون به عدوالله و عدوکم …»[۲۳]
این آیه به مسلمانان امر می‌کند که هر قدر توان دارید، از نیروی انسانی و ادوات جنگیتدارک ببینید که در برابر مشرکان همواره مهیا باشید. [۲۴]
در بعضی از روایات «قوه» را توان تیراندازی و در بعضی دیگر دژهای مستحکم معناکرده‏اند. [۲۵] در بعضی دیگر با رنگ سیاه خضاب کردن محاسن معنا کرده‏اند، [۲۶] روشن است کهروایات بیانگر بعضی از مصادیق «قوه» است که متناسب با عصر نزول آیه و صدورروایات‏می‏باشد.
«ترهبون به عدو الله و عدوکم» به منزله علت این دستور است، یعنی به منظور ترساندندشمنان خدا و دشمنان خود همیشه آماده باشید. برخی از فقها نتیجه گرفته‏اند که «هر چه بهآن ترساندن حاصل شود، خوب است»[۲۷]
عملیات شهادت‏طلبانه مهمترین هدفش سلب امنیت از دشمن است.
شیخ الشریعه اصفهانی در پاسخ استفتایی در خصوص حمله روس، انگلیس، فرانسه، ژاپن بلژیک، صرب و مونته‏نگرو به دولت عثمانی ضمن واجب شمردن دفاع از بلاد مسلمینبر همه فرق اسلامی از آنان می‌خواهد که به قدر توان و میسور بذل جهد نمایند:
«یکی به مال، دیگری به جان، ثالثی به بذل سلاح، رابعی به آبرو و جاه، خامسی به اعمال حیلهو تدبیر، سادسی به زدن تفنگ و تیر و هکذا».
سپس برای این منظور به آیه مبارکه «ترهبون به …» استناد می‏جوید. [۲۸] این فتوا شاملچنین عملیاتی در مقام دفاع از بلاد مسلمین می‌شود.
نتیجه آنکه عناوینی که در آیات یاد شده مطرح است و درباره مجاهدان راه خدا به کاررفته مانند
«جهاد با جان»، «معامله با خدا و خریدن بهشت و رضای الهی در برابر بذل جان»، «آمادگی نظامی به منظور ایجاد رعب در دل دشمن»، «ضرورت فداکاری و جانبازی در راه حمایت از پیامبر و دین خدا» همگی درباره کسانی که با قصد قربت و مقابله با دشمنان دین خدا به عملیات استشهادی اقدام می‏کنند، صادق است.
ب. روایات
علاوه بر آیات قرآن، روایات فراوانی وجود دارد که بهروشنی بر مشروعیت و فضیلت عملیات استشهادی دلالت می‌کند. هم در منابع شیعی و هم در منابع اهل سنت نمونه‏هایفراوانی را می‌توان یافت.
۰۰۰۱ ۰۰۰۲ ۰۰۰۳

قسمت‌هایی از این مقاله حذف شده و نسخه کامل آن فقط در فایل‌های word و Pdf قابل دانلود است.
لطفا برای دریافت نسخه کامل این مقاله فایل‌های word و pdf را دانلود نمائید.

 

 

با خرید این محصول فایل word و PDF مربوط به این مقاله را دریافت خواهید کرد.
لینک دانلود بی‌درنگ پس از پرداخت نمایش داده شده و فایل فشرده‌ مربوط به این مقاله آماده دانلود خواهد بود.

تعداد صفحات: 6 صفحه | حجم فایل: کمتر از 1 مگابایت | فونت استفاده شده: B Zar | به همراه صفحه اول
رمز فایل فشرده: www.4goush.net

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد.