تحقیق: استرس و افسردگی
مقدمه
استرس و افسردگی دو معضل رایج در زندگی ماشینی و صنعتی جهان امروز به شمار میروند. درصد قابل توجهی از مردم به نوعی دچار استرس یا تنیدگی و افسردگی میباشند. به عبارتی میتوان این دو را بیماریهای قرن 21 نامید. عوامل بسیاری از جمله آلودگیهای صوتی، آلودگی هوا، ترافیک سنگین، مشکلات شخصی و وراثتی در ایجاد این بیماریها مؤثرند که به تفضیل به آنها خواهیم پرداخت.
استرس و افسردگی باعث ایجاد بیماریهای خطرناک جسمیو بیماریهای مختلف روانی میشوند. استرس و افسردگی با هم رابطۀ مستقیمیدارند از این رو سعی شده در این کتاب به هردوی آنها به طور جداگانه پرداخته شود. شاید شما خواننده عزیز به وجود استرس و افسردگی در خود آگاهی دارید ولی نمیدانید برای درمان از کجا باید شروع کنید، شاید تردید دارید و یا از هزینههای بالا و یا مصرف داروهای روان گردان میهراسید. این کتاب شروع خوبی است و به اکثر سؤالات شما پاسخ میدهد و سعی دارد با روشهای ساده و کاربردی بدون نیاز به دارو و روشهای پیچیده مشکلات شما را حل کند. کتاب دارای سه بخش میباشد بخش اول استرس، بخش دوم افسردگی. امیدواریم با خواندن این متن کوچک، همراه با همت و جدیّت خودتان، باعث ایجاد انقلابی بزرگ در رفتار شما گشته و کمیاز آلام شما را التیام بخشیم که همانا بهترین پاداش برای ماست.
استرس چیست و چه عوارضی دارد؟
استرس یا فشار عصبی عبارتست از حالت اضطراب و فشار درونی که انسان برای مواجه شدن با خطر یا مشکلات جدّی با ترشح هورمون هایی خود را برای مقابله آماده میکند که البته تا این حد خوب و برای روند زندگی لازم است. ولی هرگاه در فردی فشار عصبی توسعه پیدا کرد و این حالت در طول روز و بدون علت منطقی مشاهده شد میگوئیم فرد دچار استرس بیش از حد است.
استرس باعث ایجاد تغییرات هورمونی خصوصاً ادرنالین و سایر هورمونها شده و بیماریهای خطرناکی چون سکتههای مغزی، قلبی، فشارخون، پوکی اسنخوان، زخم معده و بیماریهای روحی – رفتاری بسیاری را ایجاد میکند و بر روی بهداشت روانی انسان اثر بسیار مخربی دارد. حتی جالب است بدانید استرس باعث ایجاد تغییراتی در پوست، چهره و مو میشود. استرس میتواند بر روی پوست تولید اشکالاتی از قبیل چربی بیش از حد، خشک شدن، خارش و اگزما کند. همینطور چهرۀ انسان را نسبت به سن پیرتر نماید. تأثیرات منفی استرس بر فعالیتهای مغزی بسیار آشکار است. تحقیقات دهه اخیر نشان داده است که ادامه استرس و تولید زیاده از حد کورتیزول، میتواند تأثیر منفی بر روی قسمت هیپوکامپ بگذارد که در ایجاد حافظه افراد نقش دارد. دانشمندان مسی گوین هیپوکامپ نه تنها در ثبت وقایع بلکه در حفظ جزییات آنها نیز نقش اساسی دارد.
مطالعات نشتن داده است که استرس مزمن و مقادیر بالای کورتیزول میتواند منجر به کاهش سلولهای هیپوکامپ و آسیب به آنها و در نتیجه آسیب به حافظه و عملکرد افراد گردد همانند سایر هورمونها میزان کورتیزول به طور طبیعی در طول شبانه روز متغیر است که این میزان در صبح بیشتر و در شب کمتر میشود. استرس منجر به مختل شدن این فرآیند میگردد. در عین حال، تحقیقات اخیر نشان میدهد که یکی از نتایج استرس مزمن، ذخیره چربی بیش از حد در ناحیه شکم است و این یک خبر بد برای همه کسانی که میخواهند احتمال بروز حمله قلبی، سرطان و یا دیگر بیماریها را کاهش دهند. مطالعات دیگر نشان داد مشاجرات بین….
- فهرست مطالب
- مقدمه. 3
- استرس چیست و چه عوارضی دارد؟. 3
- زنگهای خطر (علایم استرس) 5
- علایم (جسمی) استرس… 5
- علایم ذهنیت استرس… 5
- علایم احساسی استرس… 5
- علایم رفتاری استرس… 6
- چگونه استرس را کنترل کنیم؟. 6
- درمانهای اولیه استرس… 8
- فنون ساده تر: 13
- چگونه خوابی راحت داشته باشیم. 14
- گذشت، ضامن سلامتی.. 15
- حفظ آرامش…. 17
- افسردگی چیست؟. 17
- علائم افسردگی.. 18
- علل ایجاد افسردگی.. 19
- درجات و انواع افسردگی.. 19
- دربارۀ افسردگی زنان. 20
- تست خودشناسی (میزان اعتماد و احترام به نفس) 22
- منابع و مآخذ. 25
قسمتهایی از این مقاله حذف شده و نسخه کامل آن فقط در فایلهای word و Pdf موجود هستند.
لطفا برای دریافت نسخه کامل این مقاله فایلهای word و pdf را دانلود نمائید.
با خرید این محصول فایل word و PDF مربوط به این مقاله را دریافت خواهید کرد.
لینک دانلود بیدرنگ پس از پرداخت نمایش داده شده و فایل فشرده مربوط به این مقاله آماده دانلود خواهد بود.
تعداد صفحات: 25 صفحه | حجم فایل: کمتر از 1 مگابایت | فونت استفاده شده: B Zar | به همراه صفحه اول
رمز فایل فشرده: www.4goush.net