دانشمندان گیلان
دکتر محمود بهزاد (پدر زیست شناسی نوین ایران)
دکتر محمود بهزاد ۲۲ اسفند ۱۲۹۲ در رشت دیده به جهان گشود. آثار او عموماً مورد استقبال و توجه دانش پژوهان، دانشجویان و دانش آموزان قرار گرفته و برخی از تالیفها و ترجمههای وی همانند «داروینیسم و تکامل» اکنون به چاپ دهم رسیده است. اغلب آثار استاد بهزاد توسط ناشران معتبر همانند بنگاه ترجمه و نشر کتاب، شرکت سهامی کتابهای جیبی، امیرکبیر، خوارزمی، نیل، کتاب فروشی مرکزی و نیز انتشارات دانشگاهها چاپ و منتشر شده است. علاوه بر آثاری که نام برده شد و نیز کتاب هایی که با همکاری دیگر استادان منتشر ساخته، صدها مقاله در زمینههای مختلف از وی به چاپ رسیده است
کوشیار گیلانی
کیا ابوالحسن کوشیار معروف به جیلی، اخترشناش و ریاضیدان برجسته مسلمان ایرانی در قرن چهارم هجری است. همچنان که از نامش برمیاید از مردم گیلان بود. با وجود اهمیت علمی آثارش، متأسفانه از زندگی وی اطلاع چندانی به جا نمانده است. زمان تقریبی زندگی وی بین سالهای 330 تا 400 هجری قمری برآورد شده است.
همه آثاری که از این دانشمند به جا مانده، به زبان عربی است زیرا زبان علم در دوران درخشان تمدن اسلامی، زبان عربی بود. البته بخشی از این آثار در گذشتههای دور به فارسی ترجمه شده است و نسخههای خطی آن در کتابخانههای کشورهای مختلف از جمله ایران، نگاهداری میشود.
کوشیار، علم مثلثات را که توسط ابوالوفا بوزجانی و بتانی پایه ریزی شده بود، گسترش داد و جدولهای مثلثاتی آنان را تکمیل کرد. او نخستین کسی بود که مفهوم ظل (تانژانت) را به کار برد.
نام کوشیار گیلانی در موارد متعددی در متنهای ادبی، تاریخی و علمی فارسی نیز دیده میشود و چنین برمیاید که وی در میان ادیبان و دانشمندان از شهرت برخوردار بوده است.
از میان کتابهای گیلانی میتوان به آثار زیر، اشاره کرد:
اصول حساب الهند…
قسمتهایی از این مقاله حذف شده و نسخه کامل آن فقط در فایلهای word و Pdf قابل دانلود است.
لطفا برای دریافت نسخه کامل این مقاله فایلهای word و pdf را دانلود نمائید.
با خرید این محصول فایل word و PDF مربوط به این مقاله را دریافت خواهید کرد.
لینک دانلود بیدرنگ پس از پرداخت نمایش داده شده و فایل فشرده مربوط به این مقاله آماده دانلود خواهد بود.
تعداد صفحات: 6 صفحه | حجم فایل: کمتر از 1 مگابایت | فونت استفاده شده: B Zar | به همراه صفحه اول
رمز فایل فشرده: www.4goush.net