پی و پیسازی سنتی
پی عبارت است از «سطح اتکایی که بارهای وارده از ساختمان، و وزن خود ساختمان را تحمل کرده، سبب انتقال این بار بر زمین میشود».به عبارت دیگر « به مجموعه قسمت هایی از سازه و خاک در تماس با پی که انتقال بار، بین سازه و زمین از طریق آن انجام میشود.پی میگویند. به عبارت دیگر «پی المان واسطه ای است که در اندر کش خاک و سازه کار میکند وبارهای وارده به خودش را به سلامت به خاک انتقال میدهد.»
به طور کلی، همه سازهها چه ساختمانهای سنتی مانند بناهای خشتی، آجری، سنگی، و چوبی و چه سازههای فلزی و بتونی در ساختار غیر سنتی دارای پی هستند که با مطالعات و محاسبات دقیق، به شکلهای مختلف ساخته میشوند(این پیها عموما قابل دسترس میباشند).
علاوه بر این، سازههای دیگری چون سیلوها، پلها، سازههای دریایی، سدها و به طور کلی تمامی بناها دارای پی میباشند.در واقع پی سبب نگه داری قامت ساختمان، سازه، اساس و شالوده ساختمان است. از این رو برای ساختن پی، باید از مصالح مرغوب و با شیوههای اجرایی اصولی استفاده میشود.در مجموع پی ساختمان اساس و شالوده ساختمان است. ضمنا از مسائل قبل از پی سازی «شناسایی و مکانیک خاک» میباشد که بایستی به دقت مطالعات ژئوتکنیکی قبل از تحلیل و طراحی پی انجام گیرد ودر صورت نیاز «تثبیت خاک»زیر پی تا عمق لازم از جهت نوع خاک مرغوب با دانه بندی اصولی وبرابر با مقررات انجام شود تا پی و ساختمان سازی بر روی زمین زیر پی سبب پایداری طولانی و همیشگی ساختمان گردد.
دانه بندی خاک:
معمولا زمینی از لحاظ ساخت پی بر روی آن مرغوب خواهد بود که دارای دانه بندی پیوسته از خاک مخلوط و اصطلاحا با تراکم نسبی خوب را دارا باشد.همچنین حاوی ریز دانه از ماسه با قطر مشخص تا سیلت (دانههای «لای») نیز به اندازه کافی باشد.این نوع دانه بندی، از خاک رکه سبب پیوند و ترکیب دانههای درشت دانه و ریز…
- فهرست مطالب
- دانه بندی خاک: 3
- حفاظت و نگه داری پی و رعایت ارتفاع یخ زدگی: 4
- مصالح درشت دانه و ریز دانه: 5
- پی سازی آجری: 6
- ملات پی آجری: 7
- پیوندهای رجها در پی آجری: 7
- بنایی پی آجری: 7
- پی سازی سنگی: 8
- قفل وبست در پیهای سنگی: 8
- پیهای قابل دسترس : 11
- پیهای منفرد: 11
قسمتهایی از این مقاله حذف شده و نسخه کامل آن فقط در فایلهای word و Pdf قابل دانلود است.
لطفا برای دریافت نسخه کامل این مقاله فایلهای word و pdf را دانلود نمائید.
با خرید این محصول فایل word و PDF مربوط به این مقاله را دریافت خواهید کرد.
لینک دانلود بیدرنگ پس از پرداخت نمایش داده شده و فایل فشرده مربوط به این مقاله آماده دانلود خواهد بود.
تعداد صفحات: 12 صفحه | حجم فایل: کمتر از 1 مگابایت | فونت استفاده شده: B Zar | به همراه صفحه اول
رمز فایل فشرده: www.4goush.net