مالیات بر ارزش افزوده
1- تاریخچه مالیات بر ارزش افزوده: (VAT) value – added tax
مالیات بر ارزش افزوده سابقه 40 ساله در جهان دارد و در سال 1948 فومن زیمنس در آلمان و در سال 1951 مشیل لوره در فرانسه برای نخستین بار در سالهای اول پس از جنگ جهانی دوم به منظور تامین هزینههای بازسازی و پرداخت بدهیهای دوران جنگ طرح جدید مالیاتی به نام مالیات بر ارزش افزوده را برای کشورهای خود پایه گذاری کردند و هم اکنون بیش از 150 کشور از آن استفاده میکنند.
این طرح برای نخستین بار درایران تهیه و در دست بررسی است به عقیده طراحان لایحه مالیات بر ارزش افزوده دریافت مالیات به این نحو با هدف افزایش سهم مالیات در چرخه اقتصادی و جلوگیری از فرار مالیاتی به اجرا در میآید و تمامیزنجیر تولید کالا و خدمات را در بر میگیرد. و در هر مرحله نسبت به ارزش افزوده ایجاد شده برای کالا و خدمات مالیات جداگانه ای دریافت میشود این روش جایگزین مالیات بر تولید و فروش میشود که مالیات آن به جای محصول نهایی در مراحل مختلف محاسبه و دریافت میشود.
مالیات بر ارزش افزوده میتواند به عادلانه شدن پرداخت مالیاتها کمک کرده و از مالیات مضاعفی که معمولاً در روشهای دیگر به مصرف کننده نهائی تحمیل میشود جلوگیری کند. این لایحه اگر چه کاهش هزینههای تولید و افزایش درآمدهای مالیاتی را به عنوان دو هدف اصلی تعقیب میکند اما به اعتقاد صاحبنظران و کارشناسان بار تورمیکمینیز به همراه خواهد داشت. و این در حالیست که در لایحه دولت برخی از کالاهای اساسی مثل قند و شکر، روغن، برنج، گندم، محصولات کشاورزی، فرآوردههای دام و طیور و محصولات فرهنگی با هدف حمایت از اقشار ضعیف جامعه از شمول این مالیات معاف شدهاند این لایحه یکی از مهم ترین لوایح دولت برای اصلاح ساختار اقتصاد کلان کشور است که به شدت متکی بر درآمدهای نفتی است البته این روش میتواند موجب سالم تر شدن درآمدهای دولت، افزایش سهم مالیات از محل تولیدات داخلی و عادلانه تر شدن توزیع درآمد شود اما این نگرانی نیز وجود دارد که برقراری این شیوه مالیات ستانی به افزایش تورم بیانجامد و گستردگی قوانین دست و پاگیر اداری و هزینههای بالای وصول، پیچیدگی امور تشخیص و نامعلوم بودن فعالیتهای اقتصادی ممکن است این لایحه را با مشکل روبرو میکند. اما مزایا و دست آوردهای این نظام مالیاتی در مقایسه با سایر نظامهای مالیاتی به حدی است که استقرار و استفاده از آن اجتناب ناپذیر است.
2- مقدمه:
بی گمان اهمیت و تأثیر مالیات در حیات و چرخه اقتصادی کشور بر کسی پوشیده نیست و همه اقتصاد دانان دنیا بر این باورند که درآمدهای مالیاتی از مطمئن ترین درآمدهای دولت است. اما کشور ما از آن دسته کشورهایی…
- فهرست مطالب و مندرجات
- مالیات بر ارزش افزوده. 3
- 1- تاریخچه مالیات بر ارزش افزوده: (VAT) value – added tax.. 3
- 2- مقدمه: 3
- 3- خصوصیات و ویژگیهای مالیات بر ارزش افزوده در رسیدن به اهداف: 4
- 4- آثار اقتصادی مالیات بر ارزش افزوده: 5
- 1-4-اثرات تورمیمالیات بر ارزش افزوده: 5
- 2-4-اثر مالیات بر ارزش افزوده بر سرمایه گذاری: 6
- 3-4-اثر مالیات بر ارزش افزود بر تراز تجاری: 6
- 5- فرار مالیاتی در مالیات بر ارزش افزوده: (Tax Evasion) 7
- 6- شیوه اجرایی مالیات بر ارزش افزوده: 8
- قیمت پرداختی مصرف کننده. 9
- 7- مزایای دریافت مالیات بر ارزش افزوده: 9
- اهم فروضات برنامه چهارم توسعه: 12
- نتیجه گیری: 14
- منابع و مأخذ: 16
قسمتهایی از این مقاله حذف شده و نسخه کامل آن فقط در فایلهای word و Pdf قابل دانلود است.
لطفا برای دریافت نسخه کامل این مقاله فایلهای word و pdf را دانلود نمائید.
با خرید این محصول فایل word و PDF مربوط به این مقاله را دریافت خواهید کرد.
لینک دانلود بیدرنگ پس از پرداخت نمایش داده شده و فایل فشرده مربوط به این مقاله آماده دانلود خواهد بود.
تعداد صفحات: 16 صفحه | حجم فایل: کمتر از 1 مگابایت | فونت استفاده شده: B Zar | به همراه صفحه اول
رمز فایل فشرده: www.4goush.net