مقدمه
درآمدسازانِ اقتصاد جامعه چهار گروهاند (کیوساکی، 1383: فصل اول). دسته اول شغل کارمندی را برگزیده و ترجیح میدهند که از یک درآمد مطمئن و دائمی (هرچند کمتر از دیگران) بهرهمند باشند.
عدهای دیگر تمایل دارند رئیس خود بوده و زیر بار دستورات دیگری نروند. این گروه خویشتنفرما میشوند؛ عدهای دیگر ضمن اینکه به شدت بر حفظ استقلال خود تاکید دارند به دنبال راه انداختن کسب و کاری بزرگترند. این افراد بدون آنکه کسب سود را هدف قرار دهند در موقعیتهای سودده شروع به فعالیت میکنند.
این افراد، درآمد بیشتری از دوگروه پیشین خواهند داشت اما ریسک درآمدی آنها نیز بیشتر است. دسته چهارمی هم هستند که در هیچ کدام از گروههای ذکر شده جای نمیگیرند. این افراد، کسانی هستند که خود به دنبال درآمد نمیروند، بلکه سرمایهشان برای آنها درآمد میآورد. این افراد معمولاً سرمایه لازم برای فعالیت گروه دوم و سوم را فراهم میکنند و در ازای آن در قسمتی از سود شریک میشوند. گروه دوم و سوم یک ویژگی خاص دارند که آنها را از دیگر افراد جامعه متمایز میکند.
این ویژگی یک نیروی ویژه است که آنها را به راهاندازی یک کسب و کار جدید هدایت میکند. بدون وجود این نیروی ویژه امکان تحقق تولید به شکل امروزی آن ممکن نبود. زیرا حتی با وجود همه عوامل تولید مثل نیروی کار (که عرضهکنندگان آن، گروه کارمندان هستند) و سرمایه (که از طرف سرمایهداران تأمین میشود)، باید نیرویی وجود داشته باشد که با تحمل ریسکهای بزرگ مالی و زمانی، این عوامل تولید را به هم پیوند داده و ضمن اینکه برای دیگران ثروت میآفریند، به خلق محصولی ارزشمند بپردازد.
این نیروی ویژه همان است که در ادبیات امروز اقتصاد و مدیریت، کارآفرینی نام دارد. به خاطر نقش اساسی این نیروست که ادعا میکنیم بدون کارآفرینی تولید صورت نمیگیرد. در کشور ما همواره پس از بیان غنای منابع طبیعی کشور، ایراد گرفته میشود که چرا با وجود انبوه فرصتها و منابع خدادادی، رشد اقتصادی کشور پایین است.
ادعای ما این است که نه تنها ایران از منابع و فرصتها سرشار است بلکه همواره ایدههای نوین و سودآوری نیز برای فعالیت در اقتصاد وجود داشته است. اما این زنجیره برای اینکه به تولید منجر شود، از فقدان یک عنصر مهم رنج میبرد. این عنصر مهم، موتور محرک صنعت ملی است و اهمیت آن به حدی است که آن را مهندسی پیشرفت صنعتی نام نهادهاند. این عامل که به ارزشمندسازی هیچها میپردازد، “کارآفرینی” نام دارد.
مفهوم و ماهیت کارآفرینی
کارآفرینی، خود عمری به اندازه بشر دارد. لیکن توجه به آن در محافل علمی از اوایل قرن هجدهم میلادی بوده است. از آن زمان تاکنون اندیشمندان تعاریف گوناگونی از کارآفرینی ارائه دادهاند که هر کدام جنبهای از موضوع را توصیف کردهاند.
از میان این اندیشمندان، به جهت نگاه نظاممند و هچنین اهمیت ویژه کارآفرینی در تئوری مشهور جوزف شومپیتر حول توضیح ادوار تجاری، تعریف ارائه شده توسط وی، بیشتر مورد توافق و اجماع محققین بوده است؛ کارآفرینی در نظر شومپیتر نیروی محرکه اصلی و موتور توسعه اقتصادی محسوب میشود. این نیرو تنها در زمان پویایی اقتصاد ظاهر میشود و نقش آن در ایجاد یک تغییر جدید (نوآوری) در ترکیبات روزمره تولید است.
کارآفرینی یکی از ابعاد شخصیتی فرد کارآفرین است….
- فهرست مطالب
- مقدمه. 3
- مفهوم و ماهیت کارآفرینی.. 4
- خصوصیات کارآفرین.. 5
- ابعاد فرهنگی- اجتماعی و انواع فعالیت کارآفرینی.. 5
- فعالیت کارآفرینی بر حسب میزان رشد. 6
- مراحل شکلگیری حرکت کارآفرینی: متغیرهای عمده و متغیرهای کاتالیزور. 6
- عوامل مؤثر بر کارآفرینی.. 7
- پیامدها و آثار جانبی مثبت مترتب بر توسعه کارآفرینی.. 7
- موانع حرکت کارآفرینی در ایران. 8
- الف) موانع کارآفرینی در مرحله آموزش و زمینه سازی.. 8
- ب) فقدان عوامل انگیزش در مرحله تحرک کارآفرینی.. 9
- ج) موانع کارآفرینی در مرحله جهش (منابع و فرصتها) 10
- راهبردهای توسعه کارآفرینی در کشور. 11
- نتیجه گیری.. 12
- منابع و مآخذ. 13
قسمتهایی از این مقاله حذف شده و نسخه کامل آن فقط در فایلهای word و Pdf قابل دانلود است.
لطفا برای دریافت نسخه کامل این مقاله فایلهای word و pdf را دانلود نمائید.
با خرید این محصول فایل word و PDF مربوط به این مقاله را دریافت خواهید کرد.
لینک دانلود بیدرنگ پس از پرداخت نمایش داده شده و فایل فشرده مربوط به این مقاله آماده دانلود خواهد بود.
تعداد صفحات: 13 صفحه | حجم فایل: کمتر از 1 مگابایت | فونت استفاده شده: B Zar به همراه صفحه اول
رمز فایل فشرده: www.4goush.net