مقدمه
رکنالدین اوحدی اصفهانی مراغهای (۶۷۳–۱۵ رمضان ۷۳۸ قمری) عارف و شاعر پارسیگوی ایران در قرن هشتم هجری و اهل مراغه است.
اوحدالدین بن حسین اصفهانی در حدود ۶۷۳ ه.ق مراغه به دنیا آمد. چون تولد و وفات اوحدی در مراغه روی داد، به مراغهای نیز شهرت یافت.در آغاز تخلص او صافی بود، سپس به سبب ارادتی که به پیر و عارف مشهور، ابوحامد اوحدالدین کرمانی پیدا کرد، تخلص اوحدی را برگزید.اوحدی در دوران پادشاهی ارغون خان مغول در شاعری ظهور کرد.اوحدی پس از انتخاب غیاث الدین محمد به وزارت ابوسعید بهادر مثنوی جام جم خود را به نام وی به نظم درآورد. او همچنین مدتی در اصفهان به سر برد و بار دیگر به مراغه بازگشت. او در سرودن انواع شعر تبحر داشت. آرامگاه او در مراغه است. هماکنون یک موزهی دائمی در مقبرهی اوحدی در مراغه دایر میباشد.
اوحدی مراغهای، شاعر و صوفی عصر پایانی حکومت ایلخانان مغول و از همعصران شاعران بزرگی چون مولانا، سعدی و حافظ بود.
رکنالدین اوحدی مراغهای عارف و شاعر پارسیگوی دوره ایلخانی، در شهر مراغه زاده شد و در همان شهر نیز از دنیا رفت. او به «اوحدی مراغهای» شهرت دارد؛ اما بهعلت اصالت اصفهانی، برخی لقب «اوحدی اصفهانی» را نیز برای او به کار میبرند. از اوحدی اشعاری برجای مانده که نشانه استعداد و ذوق هنری او است.
اوحدی مراغهای
اوحدی مراغهای، شاعر صوفی قرن هشتم (۶۷۰-۷۳۸ هجری قمری)، از جمله شاعرانی است که تا به امروز کمتر از ارزش واقعی خود، مورد مطالعه و نقد قرار گرفته است. او همزمان با سالهای پایانی زندگی مولانا و سعدی و اوایل دوره زندگی حافظ میزیست. علت اصلی مغفول ماندن نام وی، همعصری با این شاعران بزرگ و قرارگیری زیر سایه آنها بود. اوحدی مراغهای همعصر مولانا، سعدی و حافظ بود
اوحدی از نامدارترین شاعران عصر خود بود که اشعار خود را در قالبهای قصیده، مثنوی، غزل، رباعی و… میسرود. مهمترین ویژگی شعر او، اقتباس از شیوه شاعران پیش از خود بود و بر شاعران بعد از خود نیز تاثیر گذاشت. او ذوق و استعداد شاعری کمنظیری داشت؛ اما برای دستیابی به قله فرهیختگی، دائم در حال مطالعه، آموزش شعر پیشینیان و ممارست بسیار بود. نشانههای این تلاش در دیوان اشعار او آشکار و ملموس است.
اوحدی از مضمون، محتوا و شگردهای شاعرانه فردوسی، ناصرخسرو، منوچهری، انوری، سنایی، خاقانی، نظامی، سعدی و مولوی تاثیر گرفت؛ اما نباید گمان برد که نوشتههای او تقلید شعر دیگران بود. او با رعایت سبک شعری، رسالت تاریخی-فرهنگی خود را نیز انجام میداد و لابهلای مضامین عرفانی، به مضامین اجتماعی از قبیل زشتی اعتیاد به میخوارگی و مواد مخدر، همچنین دغلکاری برخی از علما در لباس فقه و قضاوت نیز میپرداخت.
اوحدی مراغهای و زندگی او
رکنالدین بن حسین اصفهانی در سال ۶۷۳ هجری قمری در مراغه متولد شد و به اوحدی مراغهای شهرت یافت. برخی منابع نام او را «رکنالدین» و برخی دیگر «اوحدالدین» ذکر کردهاند.
اوحدی که همزمان با حکومت سلطان ابوسعید ایلخانی میزیست، به عرفان و تصوف علاقه بسیار داشت. او مراحل تربیت عرفانی خود را در مراغه آغاز کرد؛ اما از نوع و چگونگی تحصیلات وی اطلاعاتی در دست نیست. اوحدی را شاگرد «ابوحامد اوحدالدین احمد کرمانی…
- فهرست مطالب
- مقدمه. 3
- اوحدی مراغهای.. 3
- اوحدی مراغهای و زندگی او. 4
- اشعار و آثار اوحدی مراغهای.. 5
- اشعار به زبان اصفهانی.. 5
- دیوان اوحدی.. 6
- جام جم.. 6
- منطق العشاق.. 6
- آرامگاه اوحدی مراغهای.. 7
- موزه ایلخانی مراغه. 7
- منابع و مآخذ. 8
قسمتهایی از این مقاله حذف شده و نسخه کامل آن فقط در فایلهای word و Pdf قابل دانلود است.
لطفا برای دریافت نسخه کامل این مقاله فایلهای word و pdf را دانلود نمائید.
با خرید این محصول فایل word و PDF مربوط به این مقاله را دریافت خواهید کرد.
لینک دانلود بیدرنگ پس از پرداخت نمایش داده شده و فایل فشرده مربوط به این مقاله آماده دانلود خواهد بود.
تعداد صفحات: 7 صفحه | حجم فایل: کمتر از 1 مگابایت | فونت استفاده شده: B Zar به همراه صفحه اول
رمز فایل فشرده: www.4goush.net