چکیده
مقاله حاضر سعی در تأکید نقش کلیدی صدور انقلاب اسلامیدر عرصه نظام بین الملل دارد و با بررسی مفاهیمیچون انقلاب و صدور آن، ابزارهای صدور انقلاب اسلامی، اشاره به برخی موانع صدور انقلاب که در دوران پر فراز و نشیب آن پیش روی انقلاب قرار داشته است و نیز اشارهای دارد به دامنه تأثیر صدور انقلاب که دولتها و ملتهای جهان، به خصوص کشورهای اسلامیرا به دلیل اشتراکات فراوانشان با انقلاب ایران تحت تأثیر قرار داده است. در این راستا ابتدا به تعریف انقلاب و بیداری اسلامیسپس به بررسی ویژگیهای برجسته انقلاب اسلامیو ابعاد تأثیر گذاری آن در جوامع دیگر پرداخته شده است. و در پایان با بررسی ریشههای بیداری اسلامیو تعریفی کلی از آن به این مسأله مهم اذعان کرده ایم که بیداری اسلامیثمره ودستاورد عظیم صدور انقلاب است.
روش تحقیق در این مقاله کتابخانهای میباشد.
واژگان کلیدی: صدور، انقلاب، بیداری، اسلامی
مقدمه
خداوند متعال در قرآن کریم بارها و بارها بر پیروزی نهایی مستضعفان و محرومان و سیادت و بزرگی ایشان بر پهنه ی گیتی و شکست قدرتهای ظالم و مستبد تأکید نموده است، از جمله دراین آیه فرموده است«و نرید ان نمنَ علی الذین استضعفوا و نجعلهم ایمه و نجعلهم الوارثین»[1]که بر رهایی ملتهای مظلوم از چنگال ظالمین و مستکبرین تأکید مینماید. پس به جاست ملتهای اسلامیبا امید به تحقق این وعده قطعی الهی بر ضد حکومتهای فاسد و مستبد قیام کنند و حقوق پایمال شده ی خود را از آنها مطالبه نمایند. در این راستا ملت ایران به رهبری توانمند امام خمینی (ره) توانست تأثیرگذارترین قیام اسلامیو معنوی یک ملت مبارز و عدالت خواه را بر ضد استبداد و استعمار، درعرصه ی جهانی رقم بزند. و با به پیروزی رسیدن نه تنها کار را تمام شده دانست بلکه خود را درآغاز راه که همانا، بیداری کل ملتهای جهان برای رهایی از یوغ استعمارگران و دیکتاتوریهای حاکمه بر آنها دید. و برای نیل به این هدف تمام تلاش خود را صرف نمود و سیاست صدور انقلاب را به عنوان یک راهبرد همیشگی برای انتقال ارزشهای دینی و اسلامیو اخلاقی، سیاسی وفرهنگی به سایر ملتهای مظلوم مد نظر قرار داد.
مقاله حاضر سعی در پاسخگویی به سؤالات ذیل دارد:
آیا ایران به عنوان یک کشور اسلامینقشی در ایجاد یا تقویت جنبشهای اسلامیداشته است؟
میزان تأثیر پذیری ملتهای مسلمان از انقلاب ایران تا چه حد بوده است؟ راهبرد ایران در مسأله صدورانقلاب چه بوده است؟ و چگونه صدور انقلاب به بیداری اسلامیمنتهی شده است؟
ضرورت بحث درباره ی مسأله صدور انقلاب و میزان تأثیر پذیری جنبشهای اسلامیمعاصر از آن، به این جهت است که بتوانیم با شناخت کانون اصلی این تحول یعنی انقلاب اسلامیایران در جهت تقویت هر چه بیشتر این موج و خیزش عظیم اسلامیبرآییم. لذا برای شناخت جایگاه انقلاب اسلامیدر ابتدا باید به مفاهیم کلیدی نظیر انقلاب، صدور انقلاب، بیداری اسلامیو ابزارهای صدور انقلاب و موانع آن بپردازیم وبه دنبال آن جایگاه انقلاب ایران را نسبت به بیداری جهان اسلام روشن سازیم.
- فهرست مطالب
- تعریف انقلاب 6
- مفهوم صدور انقلاب 7
- مفهوم بیداری اسلامی 7
- انقلاب اسلامیایران 8
- 1- ماهیت مکتبی و اسلامی 8
- 2- کیفیت رهبری 9
- 3- شمولیت و گستردگی انقلاب: 9
- راهبرد صدور انقلاب 10
- موانع صدور انقلاب 11
- الف. مهمترین موانع داخلی: 11
- ب. موانع خارجی صدور انقلاب: 12
- 1-تبلیغات وهابیت 12
- 3-دولتهای سرکوبگر 13
- 4-واکنش ابرقدرتها 13
- ابزارهای صدور انقلاب 14
- 1- جبهه و ابزار فرهنگی 14
- 3- جبهه و ابزار اقتصادی 15
- 4- جبهه و ابزار نظامی 15
- 5-جبهه و ابزار سیاسی 16
- بازتاب انقلاب اسلامیبر جهان اسلام 17
- ب.ملت ها: 18
- تعریفی دیگر از بیداری اسلامی 19
- نتیجه 22
- منابع و مآخذ 23
قسمتهایی از این مقاله حذف شده و نسخه کامل آن فقط در فایلهای word و Pdf موجود هستند.
لطفا برای دریافت نسخه کامل این مقاله فایلهای word و pdf را دانلود نمائید.
با خرید این محصول فایل word و PDF مربوط به این مقاله را دریافت خواهید کرد.
لینک دانلود بیدرنگ پس از پرداخت نمایش داده شده و فایل فشرده مربوط به این مقاله آماده دانلود خواهد بود.
تعداد صفحات: 24 صفحه | حجم فایل: کمتر از 1 مگابایت | فونت استفاده شده: B Zar | به همراه صفحه اول
رمز فایل فشرده: www.4goush.net