مقدمه
دانلود تحقیق درباره پلورالیسم
واژه Pluralism که در لغت به معنای «گرایش به کثرت» است، در اساسیترین معنای خود، با برتری نظری چندگانگی بر تک بودن و اولویت تنوّع بر همسانی اشاره دارد. پلورالیسم یا کثرتباوری که در خود، مفهوم پذیرش و اصالتدهی به تعدّد و کثرت را دارد، در عرصههای مختلف اجتماعی، سیاسی، فرهنگی، اخلاقی، معرفتی و دینی مورد توجه قرار گرفت و از همینرو بهحسب ساحت، به انواع اجتماعی، سیاسی، فرهنگی، اخلاقی، معرفتی و دینی قابل تقسیم است.
این واژه اولین بار توسط لوتسه (Rudolf Hermann Lotze: 1817-1881) در سال 1841، میلادی در کتاب «مابعدالطبیعه» بهکار رفت.
پلورالیسم در آغاز، در عرصه سنّتی کلیسا مطرح گردید و به شخصی که در کل، دارای چند منصب گوناگون بود، پلورالیست گفته میشد. پس از آن، این اصطلاح بهعنوان یک گرایش در مقابل گرایش مونیستی (Monoistic) و وحدتگرایی علیه «یگانهانگاری» در همه حوزههای قابل تصوّر برای تحقیق در امور انسانی پا به عرصه وجود گذاشت.
انواع پلورالیسم
بر مبنای تعدّد حوزههایی که در پلورالیسم طرح شد، اقسام گوناگونی از کثرتگرایی صبغه وجود یافت؛ که حد مشترک همه آنها بهرسمیت شناختن کثرت در برابر وحدت است. این اقسام عبارتند از:
الف) پلورالیسم سیاسی؛ یکی از الگوهای رایج در جامعهشناسی سیاسی معاصر، الگوی پلورالیسم است؛ که در مقابل نظریههای مارکسیستی درباره مبنای طبقاتی دولت، بر تعدد مراکز قدرت اجتماعی تأکید میکند.
فرض اصلی دیدگاه پلورالیستی که به بررسی رابطه قدرت دولتی با مجموعه گروهها و نیروهای اجتماعی میپردازد، تکثّر و تنوّع منابع قدرت است. بر مبنای این الگو، قدرت سیاسی، فرایند پایانناپذیر رقابت و سازش میان نیروهای مختلفی است که نماینده علایق و منافع اجتماعی گوناگونی مانند گروههای صنعتی و تجاری، جنبشهای کارگری، گروهبندیهای قومی، مذهبی و … هستند. بر اساس این نوع از پلورالیسم، اقتدار همگانی در میان گروههای متعدّد و متنوّع، پخش شده و این گروهها، بهعنوان مکمّل همدیگر عمل میکنند و دولت، تنها به حفظ توازن طبیعی میان آنها بسنده کرده و حاکمیت مطلق در دست دولت یا هیچ فرد یا نهادی نیست.
- فهرست مطالب و مندرجات
- مقدمه. 3
- انواع پلورالیسم.. 3
- پلورالیسم رسانهای.. 5
- نظریه سلطه رسانه. 6
- قوانین کثرتگرای رسانهای.. 6
- تعریف پلورالیسم.. 7
- تاریخچه پلورالیسم.. 7
- زمینههای معرفتی و اجتماعی پلورالیسم دینی.. 9
- انگیزههای طرح نظریه پلورالیسم.. 11
- مبانی پلورالیسم دینی.. 13
- منابع و مآخذ. 14
قسمتهایی از این مقاله حذف شده و نسخه کامل آن فقط در فایلهای word و Pdf قابل دانلود است.
لطفا برای دریافت نسخه کامل این مقاله فایلهای word و pdf را دانلود نمائید.
با خرید این محصول فایل word و PDF مربوط به این مقاله را دریافت خواهید کرد.
لینک دانلود بیدرنگ پس از پرداخت نمایش داده شده و فایل فشرده مربوط به این مقاله آماده دانلود خواهد بود.
تعداد صفحات: 14 صفحه | حجم فایل: کمتر از 1 مگابایت | فونت استفاده شده: B Zar | به همراه صفحه اول
رمز فایل فشرده: www.4goush.net