دانلود تحقیق درباره هخامنش (4 صفحه)

امتیاز 3.3 از 4 نفر

دانلود تحقیق درباره هخامنش (4 صفحه)

هخامنش

قدرت متمرکز شده در دست یک فرد همیشه فساد و دیوانگی و عیاشی و قساوت در پی خود داشته، در مورد کمبوجیه نیز این امر راست بود.

کمبوجیه پس از آن همه بی‌حرمتی به غیر پارسیان خواهر خود را که همسرش نیز بود یعنی رکسانا را کشت و پس از آن پرکساسپس که ابدار و از نزدیکانش بود را در نزد پدر با تیر زد! باز هم خلق جانی او از جنایت سیر نشده بود و دستور داد تا دوازده نفر از فرزانگان و بزرگان پارسی را زنده به گور کنند!

پس از این همه جنایت به سرزمین و موطن خود باز میگشت که خبر آوردند شخصی بر تخت او تکیه زده و مردم در تمام امپراطوری از او حمایت کردند، خبر درستی در دست نیست اما بنا بر نقلی قوی کمبوجیه خود کشی می‌کند.

حال چه شخصی بر تخت امپراطوری قدرتمند پارس تکیه زده؟ کسی نیست جز بردیای دروغین که در اصل گوماتا نام داشت، گوماتا یکی از روحانیون متعصب آیین مجوسی بود که به این ترفند میخواستند ایین زرتشتی که ایین رسمی دربار پارس بود را از میان برداند.

اما هفت تن مردان پارسی شورشی دیگر برپا داشتند و شاه دروغین و متعصب را به سرعت از تخت فرو کشیدند.

پس از آن یکی را از میان خود برای شاهی برگزیدند و آن مرد، کسی نبود جز داریوش بزرگ پسر هیشتاسپ شاه (این هیشتاسپ جز آن شاهیست که آیین زرتشتی را برای اولین بار پذیرفت و نامش در کتب کهن و باستانی آمده، البته زمزمه هایی از این امر شنیده می‌شود که هنوز سند تاریخی برای این مدعاها ارائه نشده و یا من از آن اطلاعی ندارم!).

طبیعی بود که در مدت زمان سلطنت کمبوجیه دیوانه و شورش بردیای دروغین شورش هایی در پارس و کشور‌های تحت امر رخ داده باشد، داریوش بر تمام این شورش‌ها پایان داد و اقتدار پارس را بازگردانید.

داریوش شاهنشاه بزرگی بود، اما چون کوروش با مستعمره‌ها رفتار نمی‌کرد، در پاره‌ای مواقع قساوت هایی به خرج داد.

از جمله، چون پس از محاصره طولانی به بابل دست یافت، فرمان داد تا سه هزار نفر از بزرگان آن را به دار بیاویزند تا مایه عبرت و فرمانبرداری دیگران شود!

داریوش شورش‌های پس از کوروش و کمبوجیه را دیده بود و به خوبی درک کرد هر گاه کشوری را ضمیمه پارس کند باید بر آن به خوبی حکومت کند، پس لباس نبرد را از تن بیرون کرد و خود را در تاریخ به صورت یکی از مدبرترین و فرزانه‌ترین شاهنشاهان جاودان کرد.

آری داریوش چنان سازمان اداری را ابداع و اجرا کرد که امپراطوری یونان تا سقوط از آن الگو برداری کرد.

شاید داریوش از عاقبت امپراطوری ماد و اعمال و رفتار اژدهاک درس گرفته بود، پس به مردم پس از فرو نشاندن شورش‌ها ظلم نکرد، وی دوست داشت مردمش در آسایش و صلح و صفا زندگی کنند.

 

 ۰۰۰۱ ۰۰۰۲ ۰۰۰۳

قسمت‌هایی از این مقاله حذف شده و نسخه کامل آن فقط در فایل‌های word و Pdf قابل دانلود است.
لطفا برای دریافت نسخه کامل این مقاله فایل‌های word و pdf را دانلود نمائید.

 

 

با خرید این محصول فایل word و PDF مربوط به این مقاله را دریافت خواهید کرد.
لینک دانلود بی‌درنگ پس از پرداخت نمایش داده شده و فایل فشرده‌ مربوط به این مقاله آماده دانلود خواهد بود.

تعداد صفحات: 4 صفحه | حجم فایل: کمتر از 1 مگابایت | فونت استفاده شده: B Zar | به همراه صفحه اول
رمز فایل فشرده: www.4goush.net

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد.