دانلود تحقیق درباره سوزندوزی
هنرهای دستی تجلی زیبایهایی نشأت گرفته از ذوق وسلیقه مردمان هردیاری نشاندهنده توجه آنان به پیرامون هزاررنگ ودنیای اطرافشان میباشد. که گاهی سرخوردگیهای روزنده، گاهی سرخوشیهای حال وگذشه را با آفرینش آثارجاودانی به نمایش گذاشته اند.
هنرسوزندوزی نیز ازاین هنرها جدانیست وشاید جنبه بدتری آن عمومیت یافتن است که هرزن ودختری درمنطقه دستی دراین هنردارد.
اما آنچه که دراین میان حائز اهمیت است جنبه اقتصادی و اشتغالزائی وهمچنین منبع درآمدی برای خانوادهها میباشد این مقاله نگاهی دارد به نوع فعالیت سوزندوزان بلوچ وآثار مرتبط به آن.
زمان رواج آن بعنوان یک هنر اصیل بطور کلی مشخص نیست اما از آنجایکه سوزن دوزی با طبیعت رابطه ای تنگاتنگ دارد پس میتوان آن را درنهاد وسرشت آنها یافت.
هرچند ممکن است دربرهه ای از زمان به علت عدم وجود امکانات ونداشتن توانائی لازم برای بروز دادن نتوان آن رادید اما این دلیل عدم انکار این هنر درآن زمان نمیتواندباشد.
سوزن دوزی هنری است که برگرفته از ذوق وقریحه فرد هنرمند میباشد وهمان طور که بسیاری از شاهکارها ازسرشت ناخود آگاه فرد سرچشمه میگیرد مانند فکر کردن، اندیشیدن، میل به کمال رسیدن و… که از همان ابتدا دروجود آدمیمیتوان یافت سوزن دوزی را نیز باید چیزی مثل اینها دانست اگردرمورد سوزن دوزی به قدری تعمل کنیم آنرا همان فکر ذهنیات مییابیم که زن بلوچ با بهره گیری از روحیه بی غل وغش خود که میتوان آن را به دور از همه ناخالصیهای جامعه دانست به خوبی وبه زیبایی آن جاذبهها وآن سنبلها را که به ذهنش خطور میکند و آنها رادردل طبیعت به خوبی حس میکند به عنوان هنر خود به اطرافیان نمایان میکند. سوزن دوزی این هنر پرجذبه رانمیتوان به زمان خاصی اختصاص داد اما اگر بخواهیم زمان به فعلیت رسیدن آن را بررسی کنیم شاید درحدود 100 یا 200 سال پیش از ظهور اسلام و آمدن اسلام به ایران مربوط باشد که قومیبه نام اسلاوها به ناحیه ای ازبلوچستان آمده ودرآنجا سکنی گزیدند.
این گروه از اسلاوها از طریق جاده ابریشم به این منطقه آمده بودند ( این منطقه درحال حاضر جز خاک پاکستان است ودرمرزافغانستان وپاکستان قراردارد ) این ناحیه را که این گروه برای سکونت خویش برگزیده بودند بعلت اینکه مسیحی بودند وآئین اسلام را قبول نداشتند کافرستان میگفتند که این قوم پرورش کرم ابریشم وبدست آوردن نخ از پیلههای ابریشم و استفاده از آن را درپارچه بافی و سوزن دوزی به زنان بلوچ آموختند.
قبل ازرواج پارچه خارجی این منطقه از نظر تامین لباس وپارچه خود کفا بود که به افراد متخصص این کار جولاهک میگفتند که زنان بلوچ با ظرافت کاریهای خاص خود هنر سوزن دوزی را رواج میدادند که درکنار زنان مردان نیز به نوبه خود دراین امر یاری میرساندند.
کارهای سخت وخشن این هنر را مردان وکارهای ظریف را زنان بر عهده داشتند.
پنبه رستن از زنان وبافتن از مردان، اجرای نقشهها برروی پارچه از زنان وفروش برعهده مردان بود. سوزن دوزی آنچنان با زندگی زنان بلوچ آمیخته که درهرجــــای دنیـــا سوزن دوزی را با زن بلوچ وزن بلوچ را با سـوزن دوزی میشناسند.
سوزن دوزی این هنر پرمباهات بلوچ بعلت زیبایی وشهرتی که پیدا کرده است خوشبختانه فقط محصوربه این منطقه نمیباشد بلکه آوازه آن فرسنگها فراتر از اینجانیز رسیده است وخودرا به صورتهای متفاوتی نشان داده است. بطوریکه حتی در بین افرادی که قدرت آن را نداشته باشند تا پی به آن رموزی که در تار و پود آن وجود دارد ببرند اما از همان ظاهر زیبا و جذاب آن نهایت استفاده را خواهند برد.
- فهرست مطالب
- تاریخچه صنعت سوزن دوزی.. 3
- فروش ( بازار) 8
- 1- فروش درمحل: 8
- 2- فروش درمراکز شهری: 9
- 4- فروش درخارج از کشور: 9
- 2- نقوش حیوانی: 10
- انواع کار: 14
- دستمزد سوزن دوز. 15
- قلابدوزی.. 20
- منابع و مآخذ. 21
قسمتهایی از این مقاله حذف شده و نسخه کامل آن فقط در فایلهای word و Pdf موجود هستند.
لطفا برای دریافت نسخه کامل این مقاله فایلهای word و pdf را دانلود نمائید.
با خرید این محصول فایل word و PDF مربوط به این مقاله را دریافت خواهید کرد.
لینک دانلود بیدرنگ پس از پرداخت نمایش داده شده و فایل فشرده مربوط به این مقاله آماده دانلود خواهد بود.
تعداد صفحات: 21 صفحه | حجم فایل: کمتر از 1 مگابایت | فونت استفاده شده: B Zar | به همراه صفحه اول
رمز فایل فشرده: www.4goush.net