دانلود تحقیق درباره اثرات اعتیاد بر زندگی
تاثیرات اعتیاد بر خانواده
با وجود یک فرد معتاد در خانواده زندگی هر یک از افراد خانواده به نحوی صدمه میبیند، به این دلیل که آنها برای ادامه حیات مجبور میشوند که تغییراتی در زندگی خود ایجاد کنند تا بتوانند با اثرات ویرانگر بیماری اعتیاد کنار بیایند. به همین دلیل این روش به مرور زمان باعث میشود تا زندگی خود آنها نیز به فلاکت و بدبختی کشیده شود.
مقررات خانواده
قواعد و مقرراتی که اعضای خانواده را به یکدیگر پیوند میدهد چه خوب و چه بد، به مرور زمان، و بدون آنکه درباره آنها گفتگو و توافقی صورت گرفته باشد ایجاد شده اند. همسر، والدین، فرزندان و دیگر اعضای خانواده با توجه به قواعد حاکم بر خانواده یاد میگیرند آنگونه که از آنها انتظار میرود رفتارکنند و به همین علت رفتارهای آنها قابل پیش بینی میشود و در نتیجه فضایی در خانواده ایجاد میشود که همه اعضا در آن احساس آرامش و امنیت میکنند. پی بردن به نقش این قواعد و مقررات خانوادگی در هنگام مواجهه با رویدادها مختلف، یکی از کلیدی ترین مسائل، برای درک و شناخت نحوه اثرگذاری اعتیاد بر خانواده، و چگونگی بروز عکس العملهای مخرب و ناسالم توسط آنان است.
بیماری اعتیاد دارای یک روند تدریجی است و به آرامیاز مصرف تفننی و مقطعی، به مصرف جدی و دائمیتبدیل میشود. از این رو بسیاری از افرادی که مصرف مواد مخدر را آغاز میکنند، نمیدانند که دچار شدن به بیماری اعتیاد را در پیش رو دارند. به طور معمول فرد مبتلا از پیشرفت بیماری در خود مطلع نیست و زمانی متوجه این موضوع میشود که دیگر دیر شده است. اعضای خانواده نیز معمولاً نمیدانند که چه بلایی برسرعزیزشان میآید و تنها زمانی متوجه این موضوع میشوند که تغییرات ناخوشایندی در رفتار و حالات روانی او ایجاد شده است. متاسفانه اعضای خانواده برای دلگرمیخود و روبرو نشدن با واقعیت، تلاش میکنند تا موضوع را کوچک جلوه داده و با خود بگویند که این حالات به تدریج از بین خواهد رفت و عضو معتاد خانواده مصرف مواد را قطع خواهد کرد.
با شدت گرفتن اعتیاد، فرد معتاد به ناچار وقت و انرژی بیشتری برای تهیه و مصرف مواد و یا ترک آن صرف میکند. تهیه و مصرف مواد به تنها مساله مهم زندگی فرد معتاد بدل شده و او به تدریج رابطه خود با اعضای خانواده را کم تر میکند. در عوض رابطه بین فرد معتاد و مواد مخدر، به مفهومیبسیار واقعی به بخشی از محیط خانواده تبدیل میشود. اعضای خانواده ممکن است تا حدودی متوجه بروز برخی از تغییرات باشند، اما به طور کلی قادر به تعیین این که چه اتفاقاتی در حال رخ دادن است نمیباشند. آنها فقط متوجه این نکته میشوند که خانه دیگر جای امنی برای آنها نیست و تشویش، تنش، و اضطراب، به جای ایمنی و آسایش حکمفرما شده است و آن شخصی که در گذشته کاملا او را میشناختند، به فردی بداخلاق و تندخو، یا فردی بسیار خسته و ناتوان تبدیل شده است که تمایلی برای معاشرت با اعضای خانواده خود نیز ندارد.
قسمتهایی از این مقاله حذف شده و نسخه کامل آن فقط در فایلهای word و Pdf موجود هستند.
لطفا برای دریافت نسخه کامل این مقاله فایلهای word و pdf را دانلود نمائید.
با خرید این محصول فایل word و PDF مربوط به این مقاله را دریافت خواهید کرد.
لینک دانلود بیدرنگ پس از پرداخت نمایش داده شده و فایل فشرده مربوط به این مقاله آماده دانلود خواهد بود.
تعداد صفحات: 7 صفحه | حجم فایل: کمتر از 1 مگابایت | فونت استفاده شده: B Zar | به همراه صفحه اول
رمز فایل فشرده: www.4goush.net