دانلود تحقیق توصیه‌های تربیتی کودکان (۱۳ صفحه)

امتیاز 0 از 0 نفر

دانلود تحقیق توصیه‌های تربیتی کودکان (13 صفحه)

1 – آسیب‌های تربیتی‌ای که از جانب اولیا و مربیان به قصد تربیت و اصلاح رفتار و از روی دلسوزی و محبت به کودکان وارد می‌شود احتمالاً بیش از آسیب هایی است که از جانب دیگر عوامل صورت می‌گیرد!

2 – اگر می‌خواهید فرزندتان نسبت به مسئولیت‌های خود بی‌تفاوت نباشد حساسیت بیش از حد نسبت به مسئولیت‌های او نشان ندهید. (سعی کنید ظاهراً بی‌تفاوت باشید تا او خود به تکالیف و وظایف خود حساس شود).

3 – برای رسیدن به اهداف تربیتی، اگر می‌خواهید سریعاً به مقصودتان نائل آیید آهسته و تدریجی حرکت کنید.

4 – تربیت کردن، رها کردن متربی از بستگی‌ها و وابستگی‌ها به سوی رشد و تعالی است و نه رام کردن و مطیع کردن او در دام خواسته ها.» یقبُضک عَمّا لک و یبسُطک فیما لَه»«قبض می‌کند تو را آنچه برای توست و رها می‌کند تو را در آن چه برای اوست.»

5 – آموزش راه‌های رسیدن به حقیقت مهم تر از خود حقیقت است. این راه‌ها را به کودک نشان دهید.

6 – مهارتِ سکوت غالباً بیش از مهارتِ حرف زدن ارزش اثرگذاری دارد. با مهارت سکوت پیام خود را به کودک برسانید.

7 – معمولاً پدر و مادر در اثر حمایت و محبت نمی‌توانند کودک را به قدر کافی به خود واگذارند. در محبت نمودن معتدل باشید، زیرا ساختمانِ تربیتِ متعالی بر شانه‌های محبت متعادل بنا می‌شود.

8 – کودک در خانواده به خاطر مراقبت‌های افراطی و بایدها و نبایدها غالباً خودش نیست، همه چیز را طوطی وار اقتباس می‌کند؛ او به جای این که نقش بگیرد، نقش بازی می‌کند؛ بنابراین اجازه بدهید کودک، هنر خود بودن و خود شدن را در خود شخصاً کشف کند.

9 – یکی از ظرافت‌های هنر تربیتی این است که هرگز در هنگام تنبیه، کودک را تا مرحله‌ای از پافشاری پیش نبریم که در آن خود را محکوم یافته تلقی کند، بلکه مقاومت مانع را چنان حساب کنیم که بتواند بر آن فائق‌اید و تنبیه، ابزاری برای آگاهی باشد و نه برای ترس و تهدید.

10 – در برنامه‌های تربیتی باید پیام تربیتی به گونه‌ای طرح و ابلاغ گردد که مخاطب آن را یکی از پدیده‌های ذات خود حس کند.

11 – هر یک از افراد، تربیتی درخور و شایسته با شخصیت و طبیعت خود دارند. از شبیه سازی و شبیه پروری پرهیز کنید. («قُل کلُّ یعمَل عَلی شاکلّتِه»؛ «بگو هرکدام به راه و روش خویش عمل کند.»)

12 – هر چه محیط و زمینه ی تربیت آماده‌تر باشد شرایط پذیرش پیام تربیتی مستعدتر و کاراتر است. آماده سازی عاطفی و درونی، هنری بس عمیق تر از پیام دهی و اندرزگویی است.

13 – تربیت کودک الزاماً مبتنی بر تعامل بین طبیعت او و دنیای پیرامون است؛ پس در این تعامل به اقتضای طبیعت و محیط او سهیم باشیم.

14 – هدف تربیت باید توسعه و گسترش ظرفیت درونی و قوه فهم کودک باشد و نه تحمیل و تزریق معلومات و محفوظات به او.

15 – در روش تربیتِ فعال، مربی می‌کوشد تا خود را از نظر ذهنی و عاطفی در موقعیت متربی قرار دهد، در حالی که در روش تربیت انفعالی، مربی، کودک را در موقعیت خود قرار می‌دهد. در روش تربیت فعال، مربی مشوّق ابداع و خلاقیت است، حال آن که در روش انفعالی، مربی القا کننده و ایجاد کننده عادت صوری است.

16 – وظیفه اولیا و مربیان هموار ساختن مسیر رشد و تعالی کودک است و نه راندن یا کشاندن او به سوی هدف؛ زیرا فرق است بین رشد «کنش گر» و رشد «کشانگر.»

17 – تنبیه باید به قصد بیداری دل باشد و نه تهدید جسم، پس تا از نتیجه بیدارسازی تنبیه مطمئن نشده‌اید اقدام به تنبیه نکنید.

18 – باید دانست که غالباً کودک علت آنچه را که شما عیب می‌دانید نمی‌داند، لذا قبل از سرزنش، او را توجیه کنید تا فاصله‌ای بین فهم شما و او ایجاد نشود.

19 – رشد و پیشرفت به وسیله خود کودک و در یک پویشِ درونی صورت می‌گیرد و پدر و مادر و یا معلم و مربی تنها مددیار، راهنما، مدل نما، محرک و مشوق او هستند و بس؛ همانند دارو در کارتن، طبیب در معالجه بدن و باغبان در پرورش گل!

20 – ما نباید کودک را «دانش اندوز» بار آوریم، بلکه باید او را در برابر صحنه‌ها و اشیایی قرار دهیم که خود بیندیشد و دریابد و گاه با احتیاط و بسیار مختصر او را راهنمایی کنیم تا به جای اندیشه آموزی، اندیشه ورزی را پیشه کند….

0003 0001 0002

قسمت‌هایی از این مقاله حذف شده و نسخه کامل آن فقط در فایل‌های word و Pdf قابل دانلود است.
لطفا برای دریافت نسخه کامل این مقاله فایل‌های word و pdf را دانلود نمائید.

 

 

با خرید این محصول فایل word و PDF مربوط به این مقاله را دریافت خواهید کرد.
لینک دانلود بی‌درنگ پس از پرداخت نمایش داده شده و فایل فشرده‌ مربوط به این مقاله آماده دانلود خواهد بود.

تعداد صفحات: 13 صفحه | حجم فایل: کمتر از 1 مگابایت | فونت استفاده شده: B Zar | به همراه صفحه اول
رمز فایل فشرده: www.4goush.net

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد.