بیماری اوریون (گوشک)
اوریون یک بیماری عفونی سیستمیک است که توسط ویروس اوریون که از خانواده paramyxovirus است، ایجاد میشود.
متن کل خبر: اوریون نوعی عفونت ویروسی است که بهصورت اولیه غدد پاروتید(بناگوشی) را درگیر میکند. اوریون یک بیماری عفونی سیستمیک است که توسط ویروس اوریون که از خانواده paramyxovirus است، ایجاد میشود. در غالب موارد اوریون به صورت بیماری خفیفی در کودکان بروز میکند، که بعد از چند روز خودبهخود خوب میشود.
ولی گاه با درگیری ارگانهایی است. در این بیماری یک یا هر دو غده بناگوشی متورم میشود. اوریون تا قبل از کشف واکسن آن در سال ۱۹۶۷ میلادی شایع بود و تا قبل از کشف واکسن اوریون سالانه ۲۰۰۰۰۰ مورد بیماری در آمریکا مشاهده میشد.
به این بیماری در قدیم گوشک میگفتند چون اوریون اغلب غدد بزاقی بناگوشی را درگیر میکند. این بیماری از طریق تنفس از فردی به فرد دیگر منتقل میشود.بیشترین مبتلایان به این بیماری کودکان بالای دو سال هستند.
گاهی کودک یکی دو روز قبل از شروع علائم عمده بیماری اوریون دچار بدحالی عمومی میشود. بعد کمکم غدد بزاقی در ناحیه بناگوش و زیر چانه متورم میشوند که این علامت ممکن است همراه تب باشد.
در ابتدا گاهی تورم در یک طرف صورت ایجاد میشود و سپس طرف دیگر صورت را درگیر میکند و گاهی همزمان هر دو طرف صورت متورم میشود. این تورم بهطور معمول بین یک تا ۱۰ روز ادامه خواهد داشت. تورم غدد بزاقی هنگام بلعیدن باعث درد میشود و ممکن است به دلیل توقف ترشح بزاق از غدد بزاقی، دهان خشک شود. در برخی موارد هم این بیماری دارای علائم خاصی نیست.
ویروس اوریون دوره نهفتگی طولانی مدتی دارد که بهطور متوسط ۲۱-۱۴ روز طول میکشد. شخص سالم با استنشاق ترشحات دهانی و بینی شخص بیمار آلوده میشود و حداکثر زمان انتقال دو روز قبل از شروع علائم تا پنج روز بعد از شروع علائم است.
بیماریهای ثانویه اوریون
دکتر بابک گروسی با تاکید بر اینکه اوریون بیماری خطرناکی نیست، یادآور میشود: با این حال باید مراقب بود و جانب احتیاط را رعایت کرد. این بیماری هرچند به ندرت اما ممکن است مغز را درگیر کند. اوریون….
- فهرست مطالب و مندرجات
- بیماری اوریون (گوشک) 3
- بیماریهای ثانویه اوریون. 4
- اقداماتی برای کمک به بیمار. 4
- اوریون چقدر شایع است ؟. 5
- عوارض احتمالی اوریون چیست ؟. 5
- بیماری اوریون چطور منتشر میشود؟. 6
- آیا علامتی خطرناک وجود دارد که باید متوجه آن باشم؟. 7
- چطور میتوان از ابتلاء به اوریون پیشگیری کرد؟. 7
- درمان. 7
- پیشگیری.. 7
- واکسن MMR. 7
- عوارض واکسن.. 8
- منابع و مآخذ. 9
قسمتهایی از این مقاله حذف شده و نسخه کامل آن فقط در فایلهای word و Pdf قابل دانلود است.
لطفا برای دریافت نسخه کامل این مقاله فایلهای word و pdf را دانلود نمائید.
با خرید این محصول فایل word و PDF مربوط به این مقاله را دریافت خواهید کرد.
لینک دانلود بیدرنگ پس از پرداخت نمایش داده شده و فایل فشرده مربوط به این مقاله آماده دانلود خواهد بود.
تعداد صفحات: 9 صفحه | حجم فایل: کمتر از 1 مگابایت | فونت استفاده شده: B Zar به همراه صفحه اول
رمز فایل فشرده: www.4goush.net