خورشید گرفتگی و کسوف
خورشید گرفتگی چیست ؟
چرا هرماه خورشید گرفتگی اتفاق نمیافتد؟ انواع خورشید گرفتگیها چگونه هستند و چهطور میتوان یک خورشید گرفتگی را بدون خطر رصد کرد؟
تصور کنید که در حال حرکت در طول یک خیابان هستید و در حال تحمل گرما و نور شدید خورشید ناگهان آسمان تاریک میشود و شما برای مدت کوتاهی احساس راحتی میکنید و سپس دوباره نور خورشید بر شما میتابد. شاید از کنار این اتفاق به آسانی بگذرید اما اگر بدانید عاملی که باعث این اتفاق شده است سایه ماه بوده و شما آن قدر خوش شانس بوده اید که به طور اتفاقی در امتداد نوار بسیار باریک سایه ماه بوده اید شاید این اتفاق برای شما طور دیگری جلوه کند.
همانطور که میدانید مدار ماه به گرد زمین اندکی با صفحه زمین خورشید زاویه دارد و این امر باعث میشود که ما هر ماه شاهد خورشید گرفتگی نباشیم. خورشید گرفتگی زمانی اتفاق میافتد که ماه در بین زمین و خورشید قرار گیرد و سایه خود را بر زمین بیافکند. اما این اتفاق زمانی به وقوع میپیوندد که ماه تقریبا نزدیک یکی از گرههای مداری خود باشد (گرههای مداری نقاطی هستند که در آن مدار یک جسم مدار جسم دیگری را قطع میکند.) زیرا هنگامیکه ماه در نزدیکی گرههای خود باشد تقریبا بر صفحه زمین خورشید منطبق میشود و بنابراین این امکان وجود دارد تا سایه خود را بر زمین بیافکند و عده ای از علاقه مندان را از خانههایشان بیرون بکشد.
کسوفها به سه دسته کلی تقسیم میشوند: کلی، جزئی و حلقوی. در گرفت حلقوی آن قدر فاصله ما از زمین دور است که اندازه قرص آن در آسمان از دید ناظر زمینی کوچکتر از خورشید است.کسوفها به سه شکل اصلی اتفاق میافتد. نوع اول آن کسوف حلقوی است. همانطور که میدانید مدار ماه بیضوی است و طبعا گاهی اوقات در اوج (دورترین فاصله از زمین) و گاهی اوقات در حضیض (نزدیکترین فاصله از زمین) به سر میبرد…
- فهرست مطالب
- خورشید گرفتگی چیست ؟. 3
- نکات لازم در هنگام رصد کسوف جزیی: 4
- کسوف چیست؟. 5
- تاریخچه. 5
- خورشید گرفتگی از دیدگاه علمی.. 5
- کسوف تنها برای زمین.. 6
- علل کسوف… 6
- چرا هرگاه ماه از میان زمین و خورشید میگذرد این پدیده اتفاق نمیافتد؟. 6
- انواع کسوف… 7
- کسوف کامل: 7
- کسوف جزئی: 7
- کسوف حلقهای: 7
- ثبت کسوف… 8
- اهمیت علمیکسوف… 8
- منابع و مآخذ. 8
قسمتهایی از این مقاله حذف شده و نسخه کامل آن فقط در فایلهای word و Pdf قابل دانلود است.
لطفا برای دریافت نسخه کامل این مقاله فایلهای word و pdf را دانلود نمائید.
با خرید این محصول فایل word و PDF مربوط به این مقاله را دریافت خواهید کرد.
لینک دانلود بیدرنگ پس از پرداخت نمایش داده شده و فایل فشرده مربوط به این مقاله آماده دانلود خواهد بود.
تعداد صفحات: 8 صفحه | حجم فایل: کمتر از 1 مگابایت | فونت استفاده شده: B Zar | به همراه صفحه اول
رمز فایل فشرده: www.4goush.net