رهنمودهای امام در جهت خودکفایی
آنگاه طلوع خورشید ملتی را نوید میدهد که آن ملت به خودکفایی برسد و متکی به خویش باشد: نان از عمل خویش خورد و منت از دیگران نبرد. چه انسانهایی که فقر و ناداری، آنان را به دامن فساد سوق داده، شخصیت و هویت نان را در پیشگاه ثروت و قدرت، قربانی نموده است، و چه بسیار دولتهای فقیری که دست نیاز به سوی قدرتهای اقتصادی دراز کرده و راه تسلط همه جانبه آنان را بر خود گشوده اند.
از آنجا که ثروت، قدرت میآفریند و فقر، ضعف و سستی، قدرت اقتصادی توانگران، از دیرباز، حربه ای بوده است برای نفوذ در ممالک زیر سلطه و وسیله ای برای ترویج فرهنگی و مکتب دولت حاکم و قدرتمند بر ملل فقیر و ضعیف و در مواردی برای به زانو درآوردن آنان و وضعیت کشورهای مختلف جهان معاصر، شاهدی است براین مدعا.
تحلیل گران سیاسی، تنگناهای اقتصادی به وجود آمده از جانب دولت مستکبر آمریکا رااز مهمترین علل سقوط دولت ساندنیسیت، قلمداد کرده اند. روزنامه[ وال استریت]، با درج مقاله ای در رابطه با انتخابات نیکاراگوئه نوشت:
[ درانتخابات ریاست جمهوری… دموکراسی پیروز نشد بلکه تروریستهای مورد حمایت کاخ سفید به پیروزی دست یافتند… جورج بوش، رئیس جمهوری آمریکا، در ماه نوابر گذشته، با خانم جامورو، در کاخ سفید دیدار کرد و قول داد که در صورت پیروزی او، درانتخابات ریاست جمهوری، تحریم اقتصادی علیه نیکاراگوئه را لغو خواهد کرد. مخالفان، بااین شعار تبلیغاتی برای پیروزی درانتخابات، وارد میدان شدند: [علیه ساندنیستیها رای دهید] یا[ شاهد مرگ کودکانتان باشید] تحریم اقتصادی نیکاراگوئه، به منظور فشار به ساندیستیها و ساقط کردن رژیم ماناگوا وضع شده بود] 1.
بنابراین، وابستگی اقتصادی، از عوامل مهم واساسی نفوذ استعمارگران، در ممالک جهان سوم است. هر ملتی که بخواهد خود رااز سلطه اجانب نجات بخشد، میبایست بر توان خویش تکیه کند و دست حاجت، به سوی دیگران دراز نکند. تجربه ثابت کرده است که: ملتهااگر بخواهند مستقل باشند، خواهند توانست. بهبود وضع نابسامان اقتصادی، آبادانی شهرهای ویران، ترمیم خسارتهای عظیم جنگی و تلاش در راه زندگی عزتمند، راهی است که بسیاری از کشورها و ملتهای بااراده طی کرده اند.
اسلام و خودکفایی
در مکتب اسلام، به مسئله حفظ هویت واستقلال اقتصادی، ارزش بسیار داده شده است.مسلمانان، از هرگونه رکون و وابستگی به ظالمین، که قطبهای اقتصادی امروز، مصداق بارز آنند، به شدت نهی شده اند: [ ولا ترکنوا الی الذین ظلموا فتمسکم النار] …
- فهرست مطالب
- رهنمودهای امام در جهت خودکفایی.. 3
- اسلام و خودکفایی.. 4
- پویایی اجتهاد. 6
- استفاده از کارشناس… 7
- حفظ اصول و ارزشها 7
- معنویت… 8
- عدالت اقتصادی.. 11
- دفاع از محرومان و مستضعفان. 12
- موانع خودکفایی.. 14
- موجبات خودکفایی.. 15
- خودباوری.. 15
- حصراقتصادی.. 15
- قناعت و دوری از رفاه. 16
- تکیه بر عوامل تولید. 18
- استفاده از تجربیات اقوام دیگر. 19
- منابع و مآخذ. 23
قسمتهایی از این مقاله حذف شده و نسخه کامل آن فقط در فایلهای word و Pdf قابل دانلود است.
لطفا برای دریافت نسخه کامل این مقاله فایلهای word و pdf را دانلود نمائید.
با خرید این محصول فایل word و PDF مربوط به این مقاله را دریافت خواهید کرد.
لینک دانلود بیدرنگ پس از پرداخت نمایش داده شده و فایل فشرده مربوط به این مقاله آماده دانلود خواهد بود.
تعداد صفحات: 23 صفحه | حجم فایل: کمتر از 1 مگابایت | فونت استفاده شده: B Zar | به همراه صفحه اول
رمز فایل فشرده: www.4goush.net