تحقیق: عمارتهای تاریخی اصفهان
عالیقاپو
عالیقاپو (به ترکی به معنی دروازه عالی) ساختمانی است که در واقع درب ورودی دولتخانه صفوی بودهاست و در ابتدا شکلی ساده داشته و در اصل ساختمانی متعلق به دوره تیموری بودهاست. به مرور زمان و در طول سلطنت شاه عباس طبقاتی به آن افزوده شدند و در زمان شاه عباس دوم ایوان ستوندار به آن افزوده شد. این بنا در ضلع غربی میدان نقش جهان و روبروی مسجد شیخ لطفالله واقع شدهاست. ارتفاع آن ۴۸ متر است و ۷ طبقه دارد که با راهپلههای مارپیچ میتوان به آنها رسید.
توحیدخانه
این ساختمان که در پشت عمارت عالی قاپو قرار دارد روزگاری مطبخ و زندان کاخ بوده است. همچنین گفته میشود این بنا در عهد شاه عباس اول محل تجمع صوفیان بوده است و گروهی از ایشان در شبهای جمعه در این محل، گرد آمده و به جان شاه دعا میکردهاند. حتی گفته شده که خود شاه نیز گاهی در این حلقه حضور میافته است. توحیدخانه در روزگار صفوی محل عبادت صوفیان و جایگاه «خلیفه الخلفا» قطب و پیشوای صوفیان صفوی بود که به عنوان یک مکان مقدس، گاه عدالتخواهان در آن بست مینشستند و هیچ کس حق نداشت با سلاح وارد آن شود. در سالهای حکومت قاجار، دیگر این محل یک مکان مقدس و امن به حساب نمیآمد و در دوران پهلوی با یک اقدام نسنجیده گنبد توحیدخانه تبدیل به زندان گردید و در قسمتی از زمینهای توحیدخانه ساختمانهایی برای شهربانی احداث گردید.
این سازه هم اکنون به عنوان دانشکده معماری، نقاشی، فرش و صنایع دانشگاه هنر اصفهان استفاده میشود.
هشتبهشت
عمارت هشتبهشت یکی از عمارتهای تاریخی موجود در شهر اصفهان و به ساخت رسیده در دوران صفویان است. از کلیه کاخهای با صفا و کلاهفرنگیهائی که در این دوره در کنار چهارباغ احداث شده بود فقط کاخ هشت بهشت باقی مانده است.
پیشینه
عمارت هشتبهشت – که روزگاری زیباترین کاخ …
- فهرست مطالب
- عالیقاپو. 3
- هشتبهشت… 4
- رکیبخانه. 6
- سارویه. 7
- منابع و مآخذ. 8
قسمتهایی از این مقاله حذف شده و نسخه کامل آن فقط در فایلهای word و Pdf قابل دانلود است.
لطفا برای دریافت نسخه کامل این مقاله فایلهای word و pdf را دانلود نمائید.
با خرید این محصول فایل word و PDF مربوط به این مقاله را دریافت خواهید کرد.
لینک دانلود بیدرنگ پس از پرداخت نمایش داده شده و فایل فشرده مربوط به این مقاله آماده دانلود خواهد بود.
تعداد صفحات: 8 صفحه | حجم فایل: کمتر از 1 مگابایت | فونت استفاده شده: B Zar | به همراه صفحه اول
رمز فایل فشرده: www.4goush.net