تحقیق شعر چیست
شعر (در متن اصلی «شاعری» آمده است که از واژه ی یونانی ποίησις (poezis ) گرفته شده است. پیپ قرمز) شکلی از هنر است که در آن زبان به جهت کیفیت زیبایی شناسانه اش علاوه بر مفهوم ظاهری آن و یا به جای آن استفاده میشود.
شعر پیشینه ای دور و دراز دارد و کوششهای ابتدایی برای تعریف شعر مانند « شعر شناسی » ارسطو بر کاربردهای گونه گون سخنوری در معانی بیان، نمایشنامه، آواز و کمدی متمرکز بود. کوششهای بعدتر بر کاربرد دلخواه جنبههایی مانند تکرار و قافیه پردازی و تاکید بر زیبایی شناسی جهت متمایز نمودن شعر از نثر متمرکز شد. این روزها شاعرانی مانند دیلن تامس اغلب شعر را نه به عنوان یک گونه ی ادبی در میان مجموعه ی گونهها، که کنش خلاق بنیادی با استفاده از زبان میدانند.
شعر اغلب از شکلهای چگالیده و عرفهای هنری برای تقویت یا گسترش مفهوم زیر لایه ای واژهها استفاده میکند یا این که از آنها برای تهییج تجارب هیجانی یا حسی در خواننده سود میبرد. علاوه بر اینها از ابزاری مانند همآوایی (assonance)، واجآرایی (alliteration) ( در همین وبلاگ بخوانید. پیپ قرمز ) و وزن (rhythm) برای دستیابی به تاثیرهای موسیقایی یا آثار افسونگرانه سود میبرد.
استفاده ی شعر از اهرم هایی مانند ابهام (ambiguity)، نمادگرایی (symbolism)، کنایه (irony) و دیگر عناصر وابسته به سبک واژه پردازی شعرشناسانه (poetic diction) غالبن یک شعر را در معرض تفسیرهای چندگانه ای قرار میدهد.
شکلهای ویژه ی شعری در طی و به سبب فرهنگها و گونهها (genres) ی گوناگون، قراردادی شده و اغلب پاسخگوی ویژگیهای زیر لایه ی زبانی یی که شعر در آن خلق میشود، هست. هر نوع غنای زبانی در قافیه و شیوه ی آفرینش ِ تفاوتهای زمانی و آوایی، فرصتهای متمایزی را برای شاعرانی که در آن زبان خاص شعر مینویسند مهیا میکند. در حالی که کسانی عادت کرده اند که شعر را با شکسپیر، دانته و گوته بشناسند و شاید شعر را در اصل، به سطرهای قافیه دار و وزنهای منظم هجایی ارجاع بدهند، دیگر سنتها مانند « دوو فوو » (Du Fu) و « بو وولف » (Beowulf) شیوههای دیگری را برای دستیابی به وزن و نیکآوایی (euphony) ( در همین وبلاگ بخوانید. پیپ قرمز ) استفاده میکنند. در دنیای یکپارچه شونده ی امروزی، شاعران اغلب شیوهها، تکنیکها و فرمها را از فرهنگها و زبانهای متنوع وام میگیرند.
شعر شناسی و تاریخ
تاریخچه ی شعر به عنوان یک هنر، به پیشترها از قدرت خواندن و نوشتن میرسد و شعر شفاهی اولیه شاید از قافیه، وزن و دیگر سیستمهای قراردادی به عنوان ابزاری برای به خاطر سپردن استفاده میکرده است. به نظر میرسد بسیاری از آثار کهن از « ودا »ها (Vedas) ( 2500 – 500 قبل از میلاد مسیح ) تا « ادیسه » ( 600 – 500 قبل از میلاد مسیح ) به گونه ی شعری ساخته شده اند تا در به یاد آوری آنها و در جوامع ما قبل تاریخی و کهن به انتقال شفاهی آنها کمک شود. شعر در بین پیشین ترین سندهای دانش آموخته ترین فرهنگها با بخشهای شعری یافته شده بر سنگینههای آغازین، مانند « لوح سنگها و سنگ قبرهای روون » (rune) دیده شده است. از بین کهن ترین شعرهای به جا مانده، شعرهای « گیلگمش » (Gilgamesh) از هزاره ی سوم قبل از میلاد در سومر است که به « خط میخی » بر لوحهای رُسین و بعدها بر پاپیروس نگاشته شد.
اندیشمندان کهن در جستجوی مشخص نمودن این امر بودند که چه چیز شعر را به عنوان یک « فرم »، متمایز میکند و چه چیز شعر خوب را از بد جدا میسازد که این امر در گسترش « شعر شناسی » یا مطالعه ی زیبایی شناسی شعر بروز نمود. بعضی از جوامع کهن مانند چینیها به واسطه ی « شی یینگ » (Shi Jing) یکی از پنج اصل « کنفوسیوس گرایی »، انجمنهای آثار شعری را رواج داند که علاوه بر اهمیت زیبایی شناسانه، جنبه ی تشریفات مذهبی نیز داشت. همین اواخر، اندیشمندان برای یافتن تعریفی که بتواند دارای تفاوتهای قراردادی…
- فهرست مطالب
- شعر شناسی و تاریخ.. 4
- سنتهای کلاسیک و غربی مدرن اولیه. 5
- جستارهای قرن بیستم.. 5
- عناصر بنیادی شعر. 6
- عروض ( Prosody ) 6
- شیوههای ایجاد ریتم.. 7
- تقطیع شعر. 8
- الگوهای وزنی رایج در شعر سنتی.. 10
- قافیه، واج آرایی، همآوایی در شعرها 11
- فرمهای قافیه ای شعر. 12
- غزل (Ottava rima) 13
- فرم شعری.. 13
- سطرها 13
- شعری چه سنتی چه معاصر… 14
- واژبندی شعر. 16
- منابع و مآخذ. 17
قسمتهایی از این مقاله حذف شده و نسخه کامل آن فقط در فایلهای word و Pdf قابل دانلود است.
لطفا برای دریافت نسخه کامل این مقاله فایلهای word و pdf را دانلود نمائید.
با خرید این محصول فایل word و PDF مربوط به این مقاله را دریافت خواهید کرد.
لینک دانلود بیدرنگ پس از پرداخت نمایش داده شده و فایل فشرده مربوط به این مقاله آماده دانلود خواهد بود.
تعداد صفحات: 17 صفحه | حجم فایل: کمتر از 1 مگابایت | فونت استفاده شده: B Zar | به همراه صفحه اول
رمز فایل فشرده: www.4goush.net