سرقفلی
مقدمه
پذیرش و توسعه مالکیتهای غیر مادی یکی از تحولات بزرگ نظامهای حقوقی و اقتصادی جهان است که امروزه در میان تمام ملل متمدن رسوخ کرده است انسانهای پیشین مالکیت را همواره منحصر به اشیا مادی میدانستند و برای آنها مالکیتهای فکری و معنوی و سایر چهرههای مالکیت غیر مادی مفهومینداشت این قبیل مالکیت که در اثر پیشرفت و تکامل دانش بشری وارد قلمرو حقوق شده است برای نخستین بار در حقوق موضوعه دول اروپای غربی مورد شناسایی قرار گرفته و از آنجا به تدریج پا به عرصه حقوقی و اقتصادی دیگر ممالک نهاده است حق سرقفـلـی تاجر از جمله مالکیت غیر مادی است که زمان زیادی از….
پیدایش آن نمیگذرد و در اصل این پدیده در قرن حاضر در زندگی اقتصادی مردم بروز کرده و قانونگذاران را ناچار به وضع مقررات لازم در این مورد نموده است.
اغلب کشورها مقررات سرقفلـی را که از موضوعات بدون واسطه حقوق تجارت و اقتصاد اجتماعی است در میان قوانین تجاری خود جای داده اند و برخی کشورها نیز زمینه حقوق مدنی را محل مناسب ذکر این مقررات دانسته اند قانونگذار ما چند سال پس از پیدایش عملی پدیده سرقـفلـی در بازار ایران با وضع مقررتی به نام ( قانون روابط مالک و مستاجر) در خرداد ماه 1339 برای اولین بار به آن وجهه قانونی بخشید. اگر چه عمر این نهال نوپا در جامعه ما به کمتر از پنجاه سال میرسد با وجود این پیوسته یکی از مباحث و موضوعات نسبه ً مهم اقتصادی و قضایی کشور بوده است و ابعاد مختلف آن تحقیقات خاصی را طلب میکند.
الف _ تعریف سرقفلی
سرقفلی مایه تجاری و نیز حق کسب یا پیشه یا تجارت در حقوق ما مفهوم واحدی دارد. قانونگذار در قوانین روابط مالک و مستاجر مصوب 1339 و روابط موجر و مستاجر مصوب 1356 و نیز در لایحه قانونی اصلاح قسمتی از مقررات قانون نوسازی و عمران شهری مصوب 1358 و برخی مقررات دیگر به جای کلمه رایج (سرقفلی) از اصطلاح (حق کسب یا پیشه یا تجارت ) استفاده کرده است امکان دارد گفته شودکه این دو اصطلاح یکی نیستند و دومیاعم از اولی است بدین توضیح که سر قـفلی اختصاص به بازرگانان دارد ولی حق کسب یا پیشه به غیر تجاری یعنی کسبه و پیشه وران و صاحبان حرف و مشاغل تعلق میگیرد این برداشت صحیح به نظر نمیرسد زیرا مطابق بند 1 ماده 2 قانون تجارت کاسب تاجر محسوب میشود و آوردن عبارت…
- فهرست مطالب
- مقدمه. 3
- الف _ تعریف سرقفلی.. 3
- تعریف سرقفلی به اعتبار تقدم مستاجر متصرف در اجاره محل کسب: 4
- ب. ماهیت اقتصادی سرقفلی.. 6
- ج. ضوابط تشکیل دهنده سرقفلی.. 6
- اسم و علائم مشخصه تجاری: 7
- تابلوی مغازه: 8
- حق مالکیت صنعتی و بازرگانی و علائم کارخانه: 8
- پروانه کسب: 8
- د. ویژگیهای سرقفلی.. 9
- انواع سرقفلی.. 9
- سرقفلی از دیدگاه فقه امامیه. 10
- سرقفلی از دیدگاه فقه امامیه. 10
- مالکیت و سرقفلی.. 12
- منابع و مآخذ. 14
قسمتهایی از این مقاله حذف شده و نسخه کامل آن فقط در فایلهای word و Pdf قابل دانلود است.
لطفا برای دریافت نسخه کامل این مقاله فایلهای word و pdf را دانلود نمائید.
با خرید این محصول فایل word و PDF مربوط به این مقاله را دریافت خواهید کرد.
لینک دانلود بیدرنگ پس از پرداخت نمایش داده شده و فایل فشرده مربوط به این مقاله آماده دانلود خواهد بود.
تعداد صفحات: 14 صفحه | حجم فایل: کمتر از 1 مگابایت | فونت استفاده شده: B Zar | به همراه صفحه اول
رمز فایل فشرده: www.4goush.net