اشاره
تحقیق درباره رشته هنر و دانشجویان هنر
پیش از هر چیز لازم است به این نکتهی مهم اشاره شود که رشتهی هنر تفاوتهایی ریشهای با رشتههای دیگر آموزش عالی دارد، از آن جهت که در مقولهی هنر بعد استدلالی عقلانیت انسان، نقش بسیار کمتری در مقایسه با بعد عاطفی و شهودی او دارد.
به عبارت دیگر، ابزار دریافت موضوع هنر، قوهی شهود و احساس هنرمند است و قوهی استدلال او نقشی غیرمستقیم در آن دارد و بیشتر در یادگیری فنون هنری مؤثر است، لذا در مبحث آموزش هنر باید این تفاوت در نظر گرفته شود. از طرف این مبحث، ما را با سؤال مهمیروبهرو میکند که هدف آموزش هنر کدامیک است:
الف. آموزش فنون هنری: پرورش صنعتکار (اجراکار) هنری
ب. آموزش دریافت هنری:پرورش هنرمند ناب
هریک از این دو اگر هدف باشد، مسیر آموزش متفاوت خواهد بود؛ لیکن پاسخ مطلوب آن است که آمیزهای از این دو را در بر گیرد. اما چه در بخش پرورش هنر و چه در بخش پرورش ادراک ناب هنری، روحیات، احساسات و دریافتهای شهودی که به شخصیت هنرجو مربوط است، نقش مهمیدر آموزش هنری دارند و درنتیجه در نظر گرفتن فاکتورهایی که با این روحیات مرتبط است، در کیفیت آموزش هنر مؤثر خواهد بود. ازجمله مهمترین این فاکتورها میتوان به این موارد اشاره کرد:
1-علاقهمندی دانشجویان به رشتهی انتخابی:
در یک مؤسسهی آموزشی، ایجاد انگیزه و علاقه در دانشجویان بسیار مهم است؛ هرچند در همهی رشتههای آموزشی اعم از هنری و غیرهنری این فاکتور مهم است، اما در بحث هنر، حساسیت این موضوع بیشتر است. هرچند تجربه نشان داده است که بیشتر دانشجویان هنر از پیش دارای علاقه و زمینهی لازم برای این رشته بودهاند، اما فضای جامعهی کنونی و نسلهای جدید، این واقعیت نسبتاً تلخ را نشان میدهد که به تدریج تعداد دانشجویان بیعلاقه و بیانگیزه که تنها هدفشان وارد دانشگاه شدن (بدون توجه به نوع رشته) است زیادتر میشود، بهویژه آنکه پذیرفته شدن در دانشگاههای علمیکاربردی آسانتر از قبولی در کنکور دانشگاههای سراسری است.
با قبول این واقعیت، لازم است پیش از هر چیز سیاستها و برنامههایی در مورد ایجاد، حفظ و بسط علاقهمندی هنرجویان در نظر گرفته شود؛ برای رسیدن به این هدف، پیشنهادهایی ارائه میشود.
الف: روشن ساختن سابقهی درخشان هنری تاریخ ایران و آگاه کردن دانشجویان از اهمیت و نقش هنر در زندگی و اجتماع از طریق سخنرانیهای مختلف و همچنین توسط اساتید در کلاسها؛
ب: برگزاری مسابقات و تشویق عادلانهی دانشجویان؛
ج: در صورت امکان، خرید آثار برگزیده به قیمتهای قابل قبول دانشجویی و استفاده از آثار در مکانهای مختلف دانشگاه؛
د: برگزاری سخنرانیها، کنسرتها و برنامههای غیردرسی مرتبط، یا به عبارت دیگر، وجود یک آمفیتئاتر فعال
- فهرست مطالب
- اشاره. 2
- 1-علاقهمندی دانشجویان به رشتهی انتخابی: 2
- 2- نوع ارتباط میان دانشجو و استاد و سیستم مدیریت و اداری دانشگاه: 3
- پیشنهادهایی برای رسیدن به این هدف… 4
- 3- توجه به مشکلات فردی و گروهی دانشجویان: 4
- 4- تأثیر روانی محیط آموزشی.. 5
- 1- تخصص مدرسین هنر: 5
- 3- سختگیری آموزشی: 7
- منابع و مآخذ. 9
قسمتهایی از این مقاله حذف شده و نسخه کامل آن فقط در فایلهای word و Pdf موجود هستند.
لطفا برای دریافت نسخه کامل این مقاله فایلهای word و pdf را دانلود نمائید.
با خرید این محصول فایل word و PDF مربوط به این مقاله را دریافت خواهید کرد.
لینک دانلود بیدرنگ پس از پرداخت نمایش داده شده و فایل فشرده مربوط به این مقاله آماده دانلود خواهد بود.
تعداد صفحات: 9 صفحه | حجم فایل: کمتر از 1 مگابایت | فونت استفاده شده: B Zar | به همراه صفحه اول
رمز فایل فشرده: www.4goush.net