تحقیق درباره بسیج
«بسیج لشگر مخلص خداست که دفتر تشکیل آن را همه مجاهدان از اولین تا آخرین امضاء نموده اند ». امام خمینی (ره )
پنجم آذر ماه سال روز تشکیل نهاد بسیج به فرمان حضرت امام خمینی (ره) است و همین ایام بهانه ای شد تا بار دیگر نظری بیندازیم به نقش مسؤولیتهای سنگین این نهاد که محدوده آن را همه کسانی تشکیل میدهند که دل در گرو تحقق اهداف و آرمانهای بلند امام راحل(ره) و عملی شدن شعارهای نجات بخش انقلاب اسلامیدارند و در هر زمان با درک شرایط و موقعیت انقلاب و کشور از هیچ گونه خدمت و یاری رسانی به نظام و کشور دریغ نمیورزند.به راستی که بسیج و گرامیداشت مقام و جایگاه آن با برگزاری سمینارها و یا تعارفات معمولی در حالی که هیچ تلاشی برای به فعلیت رساندن نیروی عظیم نهفته در وجود بسیجیان صورت نگیرد راهی به جایی نخواهد برد.حیثیت امروز نظام، تا حد زیادی مدیون بسیج و حضور همه جانبه مردم در آن بوده است، حتی تصاحب قدرت جهانی اسلامیبا بسیج همه جانبه و فراگیر در جهان میسر خواهد بود به گفته امام راحل، این امر شدنی است و باید به دنبال تحقق یافتن آن بود.
بسیج چیست و بسیجی کیست؟
اگر بخواهیم مفهوم بسیج و بسیجی را در ادبیات انقلاب اسلامیجستجو کنیم، چاره ای جز بیان مراد حضرت امام (ره) از بسیج و بسیجی نداریم. در اندیشه امام(ره) بسیج نهادی است اجتماعی با ابعاد متعدد. در این نگرش بسیج دیگر صرفاً سازمانی نظامینیست که فقط در زمان جنگ و برای دفاع در مقابل دشمن شکل گرفته باشد، بلکه نهادی است وسیع و پاسخگوی نیازهای اساسی و حیاتی جامعه و با اجزای دیگر نظام، چنان هماهنگی و پیوند دارد که انفصال آن جز با انحلال جامعه اسلامیمتصور نیست. بسیج در صورتی میتواند نهادی جامع و شامل جهات متعدد و پایدار شناخته شود که نیازهای دایمیو باورها و ارزشهای فرهنگی پدید آورنده آن به روشنی تعریف شوند، این نیازها ممکن است اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و یا نظامیباشند.
به فرموده امام(ره) « بسیج شجره طیبه و درخت تناور و پر ثمری است که شکوفههای آن بوی بهار وصل و طراوت یقین و حدیث عشق میدهد، بسیج مدرسه عشق و مکتب شاهدان و شهیدان گمنامیاست که پیروانش بر گلدستههای رفیع آن، اذان شهادت و رشادت سر داده اند. بسیج میقات پا برهنگان معراج اندیشه پاک اسلامیاست که تربیت یافتگان آن، نام ونشانی در گمنامیو بی نشانی گرفته اند.»(1)
از دیدگاه امام بسیجی کسی است که در عمل علاقه خود را به پیشرفت و حفظ و گسترش اقتدار نظام اسلامیو شأن و حیثیت ملت مسلمان نشان دهد. یعنی بسیجی بودن معیار و ملاکی است که بر اساس آن میزان تعهد اعضای آن به اصول و آرمانهای انقلابی سنجیده میشود.
تاریخچه پیدایش بسیج
از دیدگاه امام(ره) تاریخ و سابقه بسیج به بیداری قوم بنی اسراییل و قیام آن قوم بر ضد ظلم فرعونی به فرمان حضرت موسی علیه السلام و بسیج اصحاب پا برهنه و فقیر صفه در برابر ظلم و غارت اشراف بت پرست مکه، به دعوت رسول اکرم – صلی الله علیه و اله و سلم – و نیز اهتمام ائمه اطهار علیهم السلام. که نگرش الهی داشتند و به تشویق مردم به هم پیمانی برای حل مسائل سیاسی و کاهش گرفتاری مسلمین باز میگردد.
در عصر حاضر هم، بسیج مردم در جریان تحریم تنباکو و مبارزه بر ضد استعمار دولت انگلیس به فتوای مرحوم میرزای شیرازی و قیام پانزده خرداد در سال 1342 در برابر ظلم و خیانت رژیم پهلوی و استمرار مبارزه آنان تا سرنگونی حکومت شاهنشاهی در 22 بهمن 1357 ماهیت بسیجی دارد.«سنگ بنای بسیج بر حکم فقهی و جهادی استوار است؛ جهادی که مبتنی بر روحیه دفاعی باشد و نه تهاجمییا جهان گشایی، بسیج در نظر امام مولودی جدید است که کارشناسان جهانی نمیتوانند آن را بشناسند، هر گاه قوه ایمان در ملتی زنده شود، همگان را به قیام الله فرا میخواند و میتواند سرتاسر یک کشور را بسیج نماید، معیار حرکت بسیج هم همین اسلام و درک مفاهیم عالیه آن است».
از نظر حضرت امام برای پیدایش و تقویت روح ایمان در میان مردم که موتور حرکت بسیج هستند؛ دو عامل نقش بی بدیل و غیر قابل انکار دارد؛ یکی مساجد، دیگری روحانیت.
مساجد مرکز بسیج مردمیبر ضد اهداف شوم دشمن است. مسجد در اسلام و در صدر اسلام همیشه مرکز جنبش حرکتهای اسلامیبوده، از مسجد، تبلیغات اسلامیشروع میشده است و حرکت قوای اسلامیبرای سرکوبی کفار و وارد کردن آنها در بیرق اسلام از مسجد بوده است، همیشه در صدر اسلام مسجد مرکز حرکات و مرکز جنبشها بوده است.
پیغمبر مسجد جیوش را برای کوبیدن قدرتها تجهیز میکرد.روحانیت هم از این قدرت و توان بهره مند است که بتواند مردم را بسیج کند….
- فهرست مطالب
- بسیج چیست و بسیجی کیست؟. 2
- تاریخچه پیدایش بسیج.. 3
- ماموریتهای بسیج.. 4
- 1) مقابله با استکبار: 4
- 2) قیام در مقابل انحرافات: 4
- 3) تحمل صبر و مبارزه علمیو عملی: 4
- 4) تعلیم و تربیت جوانان در جهت پاسداری از اصول و اهداف انقلاب و نظام: 5
- مسئولیتهای بسیج.. 5
- چه تعریفى براى مدیریت در بسیج دارید؟. 6
- وظیفه بسیج دانشجویى در قبال چالش هاى سیاسى در دانشگاهها و جامعه چیست؟. 11
- بسیج در همه جا باید حضور داشته باشد. 12
- بسیج یعنى به صحنه آمدن و به میدان آمدن. 12
- بسیجى باید نیاز را احساس کند. 13
- بسیجى باید همت و اراده داشته باشد. 13
- بسیجى باید توان داشته باشد. 13
- بسیج، میدان تولید علم است. 14
- تجدد و نوگرایى حقیقى مربوط به بسیج است… 14
- بسیج در نگاه بنیانگذار جمهوری اسلامیایران حضرت امام خمینی (ره): 15
- منابع: 20
قسمتهایی از این مقاله حذف شده و نسخه کامل آن فقط در فایلهای word و Pdf موجود هستند.
لطفا برای دریافت نسخه کامل این مقاله فایلهای word و pdf را دانلود نمائید.
با خرید این محصول فایل word و PDF مربوط به این مقاله را دریافت خواهید کرد.
لینک دانلود بیدرنگ پس از پرداخت نمایش داده شده و فایل فشرده مربوط به این مقاله آماده دانلود خواهد بود.
تعداد صفحات: 21 صفحه | حجم فایل: کمتر از 1 مگابایت | فونت استفاده شده: B Zar | به همراه صفحه اول
رمز فایل فشرده: www.4goush.net