آنتی ویروس چیست؟
تحقیق: آنتی ویروس چیست؟
ویروسها همواره خود را از دید مستقیم کاربر پنهان میکنند. انسان در طول زندگی و به هنگام رشد بتدریج یاد میگیرد که برای سالم زیستن باید مسائل خاصی را رعایت کند و هرگاه که نکته جدیدی میآموزد سعی میکند علاوه بر دانستههای قدیم آنرا نیز رعایت کند. مسئله امنیت شبکه یا کامپیوتر نیز چنین حالتی دارد. شما باید بتدریج با آشنا شدن مسائل مختلف امنیتی همه آنها را مد نظر داشته باشید.
امنیت کامپیوتر در منزل شما یک موضوع ساده نیست که بخواهید از آن به راحتی بگذرید. موارد زیادی هست که باید به مرور زمان و کسب تجربه آنها را بیاموزید و در دستور کار خود قرار دهید. سعی خواهیم کرد در مطالبی که بتدریج ارائه میشود به مهمترین این موارد اشاره کنیم.
استفاده از آنتی ویروس
اگر یکنفر زنگ درب منزل شما را به صدا درآورد و بخواهد وارد منزل شما شود و به شما جنسی را به زور بفروشد، یا بخواهد از تلفن منزل شما استفاده کند و… بدون شک شما بفکر فرو میروید که آیا به او چنین اجازه ای را بدهید که وارد منزل شود یا نه؟
اگر این فرد یکی از همسایهها یا آشنایان باشد، به عبارتی شما شناخت مثبت لازم از او را داشته باشید به احتمال زیاد به او چنین اجازه ای را خواهید داد در غیر اینصورت بعید است که چنین کاری را انجام دهید. همچنین شما آموزشهای لازم را به فرزندان یا سایر افراد خانواده را خواهید داد تا در نبود شما رعایت این موارد امنیتی را بکنند و بدانند چه تیپ افرادی را به منزل راه دهند و کدام دسته را راه ندهند.
یک نرم افزار Anti Virus که به اختصار آنرا AV مینامیم، به همین صورت رفتار میکند. نرم افزارهای AV با مشاهده و بررسی محتوای فایلها به دنبال الگوهای آشنای ویروسها یا کرمهای اینترنتی میگردند. در صورت مشاهده این الگوها که به آن Virus Signature گفته میشود، از ورود آن به کامپیوتر شما و اجرا شدن جلوگیری میکنند و یا به شما هشدار لازم را میدهند و از شما دستور میگیرند که آیا فایل را حذف کنند و یا سعی در اصلاح آن نمایند.
شرکتهای سازنده آنتی ویروس با آمدن ویروسهای جدید، الگوهای نرم افزاری آنها را کشف و جمع آوری میکنند و به همین علت اغلب لازم است تا این نرم افزارها هر چندگاهی به روز (Update) شوند تا الگوهای جدید ویروسها را بشناسند.
ویروسها باهوش هستند
روشهای بسیاری وجود دارد که توسط آن برنامههای مختلفی که حامل ویروس هستند، نظاره گر رفتار کامپیوتر شما میشوند. شما در حال نگاه کردن به یک فیلم روی اینترنت هستنید، یا در حال خواندن یک نامه و بسیاری کارهای عادی دیگر… و بدون آنکه بدانید در همان زمان شما به ویروسی اجازه دادید تا کامپیوتر شما را بررسی و تحلیل کند.
بسیاری از اوقات هنگامیکه شما آنها را شناسایی میکنید و از بین میبرید، خبر ندارید که ویروس برای ورود مجدد و فعال شدن در کامپیوتر شما قبلا« چاره لازم را اندیشیده است و راههای دیگری (Backdoors) برای حمله مجدد به کامپیوتر یا شبکه شما ایجاد کرده است.
ویروسها چگونه وارد کامپیوتر شما میشوند
راههای مختلفی برای رسیدن ویروسها به کامپیوتر شما وجود دارد، مانند فلاپی دیسک، CD، مشاهده وب سایت، email، اجرای فایلهای download شده و… بنابراین لازم است که تمامیاین موارد به هنگام استفاده مورد کنترل یک AV قرار گیرد. به بیان دیگر هنگامیکه میخواهید برنامه ای را از روی یک CD را اجرا کنید و یا email ای را باز کنید باید آنها را توسط یک AV کنترل کنید.
فراموش نکنید که شما همواره مراقب منزل خود هستید و دقت میکنید که درب منزل و پنجرهها هنگام شب یا هنگامیکه در منزل نیستید باز نباشند. به همین ترتیب باید همواره وضعیت قسمتهای مختلف کامپیوتر خود را کنترل کنید. اینکه اندازه فایلهای شما عادی باشد یا نه، اینکه مثلا» فایل جدیدی به کامپیوتر شما اضافه نشده باشد و بسیاری موارد دیگر که بتدریج میتوانید آنها را یاد بگیرید. اما یک AV بسادگی میتواند هر موقع که شما اراده کنید تمام سیستم شما را کنترل کند و شما را از عدم وجود ویروس در کامپیوتر مطمئن سازد.
تست DURCH
یک نرم افزار مناسب AV معمولا« باید بتواند به نیازهای زیر پاسخ دهد:
1- تست Demand: باید بتواند هنگامیکه میخواهید به یک فایل یا صفحه اینترنتی یا یک mail دسترسی داشته باشید، آنرا کنترل کند.
2- تست Update: به این معنی که AV باید بتواند در بازههای زمانی مشخص بانک اطلاعاتی خود که شامل الگوهای (Signatures) ویروسها است را بروز کند.
3- تست Respond: اینکه نرم افزار آنتی ویروس بتواند تمامیرفتارهای منطقی در برخورد با یک ویروس را از خود نشان دهد. فایل کثیف را دوباره سازی و تمیز کند و یا آنرا حذف نماید.
4- تست Check: باید بتواند تمام فایلها از نوع مختلف را که میتوانند محلی برای پنهان شدن ویروس باشند را کنترل کند…
- فهرست مطالب
- آنتی ویروس چیست؟. 3
- استفاده از آنتی ویروس… 3
- ویروسها باهوش هستند.. 4
- ویروسها چگونه وارد کامپیوتر شما میشوند.. 4
- تست DURCH… 4
- اولین ویروس دنیا و ویروس نویس…. 5
- انواع ویروس… 6
- Macro viruses: 6
- File infecting viruses: 7
- ویروسهای چندریخت(Polymorphic): 7
- ویروسهای چندبخشی.. 7
- سایر برنامههای مختل کننده امنیت… 7
- بازخوانی بازتاب یک ویروس در رایانهها 8
- الزام نصب و راه اندازی یک آنتی ویروس ( ضدویروس). 8
- ویروسها به 2 شکل تقسیم بندی میشوند: 10
- Worms. 11
- ویروس کامپیوتری چیست؟. 12
- آشنایی با انواع مختلف برنامههای مخرب… 12
- Marco virus. 13
- اسب تروآ: 13
- کرمها (worm). 13
- ویروسهای (Boot sector) بوت سکتور و پارتیشن.. 13
- چگونه ویروسها گسترش مییابند؟. 14
- ویروسها و E-mail 15
- نکاتی جهت جلوگیری از آلوده شدن سیستم.. 16
- نکاتی برای جلوگیری از ورود کرمها به سیستم.. 17
- ویروسها باهوش هستند.. 19
- ویروسها چگونه وارد کامپیوتر شما میشوند.. 20
- منابع و مآخذ.. 20
قسمتهایی از این مقاله حذف شده و نسخه کامل آن فقط در فایلهای word و Pdf موجود هستند.
لطفا برای دریافت نسخه کامل این مقاله فایلهای word و pdf را دانلود نمائید.
با خرید این محصول فایل word و PDF مربوط به این مقاله را دریافت خواهید کرد.
لینک دانلود بیدرنگ پس از پرداخت نمایش داده شده و فایل فشرده مربوط به این مقاله آماده دانلود خواهد بود.
تعداد صفحات: 20 صفحه | حجم فایل: کمتر از 1 مگابایت | فونت استفاده شده: B Zar | به همراه صفحه اول
رمز فایل فشرده: www.4goush.net