باستانشناسی
باستانشناسان ایتالیایی در رم در حال کاربرای باستانشناسی تعاریف مختلفی پیشنهاد و ارائه شده است. باستان شناسی شاخه ای از یک شعبه مهم علوم انسانی است که « مردمشناسی » نامیده میشود. باستان شنا سی یکی از شبعات انسان شناسی است که زمینه ساز تاریخ است. درباره تاریخ میتوان گفت که آغاز زمانی است که انسان از نگارش و کتابت برای ثبت وقایع و رویدادها استفاده کرد. که قدمت آنها حداکثر به حدود ۵٬۲۰۰ سال پیش (۳٬۲۰۰ پ.م ) میرسد. برای اطلاع از بسیاری از رخدادها که پیش از اختراع خط ونگارش روی داده اند و هیچگاه ثبت نشده اند و با توجه به قدمت انسان که حدود ۴٬۲۰۰٬۰۰۰سال پیش تعیین کرده است.باید از روشی جداگانه و مستقل استفاده کرد که باستان شناسی است. بنابر این میتوان گفت که باستان شناسی آن شاخه از انسان شناسی است که درباره انسان از آغاز پیدایش او بر پهنه گیتی تحقیق میکند. باستان شناسان نیز پژوهشگرانی هستند که درباره انسان و جواع گذشته انسان و جوامع گذشته انسانی پژوهش تحقیق و مطالعه میکنند. باستان شناسی در جهان به شاخههای متعددی چه از لحاظ زمانی و چه از لحاظ جغرافیایی تقسیم میشود.
باستان شناسی، دانش شناخت فرهنگهای ادوار گذشته انسان، بر اساس مطالعه اشیا و آثار دیرین و جزآن. فرهنگستان ایران این ترکیب را معادل آرکئولوژی فرانسوی وضع کرده است که از آرخایولوگیا ی یونانی، مرکب از آرخایوس به معنی کهن و لوگیا از واژه لوگوس به معنی شناخت، مشتق شده است.
به نقل تاریخ، نخستین کسی که به فعّالیّتهای باستان شناسی پرداخت، نَبونیدوس (آخرین پادشاه بابل، حک: 556ـ539 ق م ) بود که برای یافتن نام سازنده معبد شَمَش، الهه خورشید، آن را کاوید و دیوارهای معبدی را کشف کرد که نَرَمسین (پسر سارگُن اول، شاه اکد و بابل، ح 2000 ق م ) ساخته بود (سیدسجادی، ص 3، 11).
ابودلف خزرجی از کسانی است که از عملیات حفّاری، به منظور دستیابی به اشیای عتیقه، در قرن چهارم هجری خبر میدهد. او ضمن اشاره به آثار و ابنیه شگفت آور زمان قوم عاد، که در قریه هندیجان در نزدیکی ارّجان * قرار دارد، مینویسد: «در این قریه برای به دست آوردن گنجینهها و آثار تاریخی، مانند مصر، کاوش میکنند» (ص 91).
نخستین کاوشهای باستان شناسی به مفهوم امروزی آن، در قرن هفدهم در بازار شهر رُم صورت گرفت. این فعّالیّت، البته به طور نامنظم، در کشور چین قدمت بیشتری دارد؛ در زمان نفوذ سلسله سونگ، کاوشهایی بر روی…
قسمتهایی از این مقاله حذف شده و نسخه کامل آن فقط در فایلهای word و Pdf قابل دانلود است.
لطفا برای دریافت نسخه کامل این مقاله فایلهای word و pdf را دانلود نمائید.
با خرید این محصول فایل word و PDF مربوط به این مقاله را دریافت خواهید کرد.
لینک دانلود بیدرنگ پس از پرداخت نمایش داده شده و فایل فشرده مربوط به این مقاله آماده دانلود خواهد بود.
تعداد صفحات: 6 صفحه | حجم فایل: کمتر از 1 مگابایت | فونت استفاده شده: B Zar | به همراه صفحه اول
رمز فایل فشرده: www.4goush.net