الکتریسیته و مغناطیس
مقدمه: الکتریسیته در همه جای زندگی ما دیده میشود، الکتریسیته خانهها را روشن میکند، غذای ما را میپزد، نیروی لازم برای کامپیوتر، تلویزیون و دیگر وسایل الکترونیکی را تامین میکند. الکتریسیته ی باتری ها، چراغ قوه را در تاریکی روشن میکند و ماشین ما را به حرکت در میآورد.
میتوانید کاری کنید تا بفهمید الکتریسیته تا چه اندازه مهم است. به سمت مدرسه یا خانه خود بروید و وسایل و ماشینهای مختلفی که از الکتریسیته استفاده میکنند را بنویسید. از تعداد زیاد چیزهایی که ما هر روزه استفاده میکنیم و به الکتریسیته وابسته است متعجب خواهید شد.
الکتریسیته چیست ؟ از کجا آمده است؟ چطور کار میکند؟
قبل از این که همه اینها را بفیمهیم، باید کمیدرباره اتمها و ساختار آنها بدانیم. همه مواد از اتمها و اتمها از ذرات کوچک تری ساخته شده اند. سه ذره اصلی که اتمها را میسازد پروتون، الکترون و نوترون است. الکترونها به دور مرکز یا هسته اتم میچرخند همان طور که ماه به دور زمین میگردد. هسته از نوترون و پروتون تشکیل شده است. الکترونها شامل یک بار منفی و پروتونها یک بار مثبت هستند، نوترونها خنثی هستند آنها نه بار مثبت دارند نه بار منفی.
انواع مختلفی از اتمها وجود دارد، هر یک از این انواع، یک عنصر است، اتم تنها قسمت سازنده عنصر است. 118 نوع عنصر شناخته شده وجود دارد، بعضی عناصر مانند اکسیژنی که ما با آن نفس میکشیم برای حیات ضروری است.
در هر اتم تعداد مشخصی الکترون، پروتون و نوترون وجود دارد، اما معمولاً جدا از این که یک اتم چند ذره دارد، تعداد الکترونها باید با تعداد پروتونها برابر باشد. اگر تعداد الکترونها و پروتونها یکی باشد، اتم در تعادل و بسیار پایدارد است.
بنابراین، اگر یک اتم 6 پروتون داشته باشد، باید 6 الکترون نیز داشته باشد، عنصری با 6 پروتون و 6 الکترون، کربن نامیده میشود، کربن در خورشید، ستارهها، ستارههای دنباله دار، اتمسفر بیشتر سیارهها و مواد غذایی که میخوریم به مقدار زیادی وجود دارد، ذغال سنگ و الماس نیز از کربن ساخته شده است.
بعضی از اتمها الکترونهای خودشان را از دست داده اند. یک اتم که الکترون خود را از دست داده باشد، تعداد پروتون هایش بیشتر از الکترونها و دارای بار مثبت است. یک اتم که الکترون بدست آورد ذرات منفی بیشتر و بار منفی دارد. یک اتم باردار یون نامیده میشود. میتوان الکترونها را وادار کرد تا از یک اتم به اتم…
- فهرست مطالب
- مقدمه. 3
- اما بار مثبت و منفی به الکتریسیته چه ربطی دارد؟. 4
- کلمه الکتریسیته از کجا آمده است ؟. 5
- مغناطیس…. 5
- تولد میدان مغناطیسی.. 6
- حوزه عمل و گسترش میدان مغناطیسی.. 6
- مغناطیسهای طبیعی و مصنوعی.. 7
- منابع و مآخذ. 8
قسمتهایی از این مقاله حذف شده و نسخه کامل آن فقط در فایلهای word و Pdf قابل دانلود است.
لطفا برای دریافت نسخه کامل این مقاله فایلهای word و pdf را دانلود نمائید.
با خرید این محصول فایل word و PDF مربوط به این مقاله را دریافت خواهید کرد.
لینک دانلود بیدرنگ پس از پرداخت نمایش داده شده و فایل فشرده مربوط به این مقاله آماده دانلود خواهد بود.
تعداد صفحات: 8 صفحه | حجم فایل: کمتر از 1 مگابایت | فونت استفاده شده: B Zar | به همراه صفحه اول
رمز فایل فشرده: www.4goush.net