اجزای اتومبیل

امتیاز 0 از 0 نفر

اجزای اتومبیل

رادیاتور:

رادیاتور محفظه ای است به صورت شبکه‌های جدا از هم، که آب را در خود نگه می‌دارد و هنگامی‌که ماشین روشن است آب در شبکه‌های آن به چرخش درآمده و به قسمت‌های مختلف موتور ارسال می‌شود و در انواع دو لول و سه لول و چهار لول می‌باشد.

ترموستات:

ترموستات مانند یک سوپاپ خودکار می‌باشد که از درجه ی حرارت آب موتور فرمان می‌گیرد و در هنگام سرد بودن آب موتور راه خروجی را می‌بندد و در هنگام گرم شدن، راه آب خروجی را باز می‌کند و با این عمل درجه حرارت آب موتور را ثابت نگه می‌دارد و در دو نوع می‌باشد:1- فانوسی 2- بیمتالی

درب رادیاتور:

درب رادیاتور در دو نوع می‌باشد: ساده و سوپاپ دار. در رادیاتور‌های امروزی به طور کلی از درب‌های سوپاپ دار استفاده می‌شود که این درب‌ها فشار آب داخلی رادیاتور را افزایش داده و چون با افزایش فشار آب، نقطه ی جوش آب افزایش پیدا می‌کند آب رادیاتور دیرتر گرم می‌شود.

پروانه:

پروانه در دو نوع شش پر و هشت پر می‌باشد و در پشت رادیاتور قرار می‌گیرد و باعث خنک کردن آب در رادیاتور می‌شود و به وسیله شمع پروانه به دینام و چرخ دنده میل لنگ مرتبط است.

واتر پمپ:

واتر پمپ به معنای پمپ آب می‌باشد و در قسمت جلوی موتور به پروانه متصل است. واتر پمپ از نوع پمپ گریز از مرکز می‌باشد و ورودی آن از مرکز محور می‌باشد و به طور شعاعی به خارج از مرکز پرتاب می‌کند و دارای دو فنر ( مکش و فشاری ) می‌باشد.

کویل:

کویل ترانسفورماتور فشار قوی است که وظیفه دارد ولتاژ ضعیف باطری را بین 5 هزار تا 25 هزار ولت افزایش دهد و این دو عدد در شرایط مختلف کاری موتور می‌باشند.

دلکو:

دستگاهی است که وظیفه آن تقسیم ولتاژ قوی بین شمع‌های موتور، به کمک چرخش چکش برقی و قطع و وصل مدار اولیه ی جرقه به وسیله ی باز و بسته شدن دهانه ی پلاتین و تنظیم جرقه ی مناسب می‌باشد.

وایر شمع:

وظیفه وایر شمع انتقال جریان الکتریسیته از دلکو به سر شمع می‌باشد و در دو نوع وجود دارد که نوع اول سیمی‌و نوع دیگر ابریشمی‌است و در هنگام استفاده همگی باید از یک نوع وایر شمع باشند.

شمع:

شمع به عنوان مهم ترین قسمت مدار جرقه زنی محسوب می‌شود که ولتاژ تقویت شده کویل را به صورت قوس الکتریکی ( جرقه ) در اتاق احتراق مصرف می‌کند.

دینام:

در اثر جرقه زدن، باطری ضعیف می‌شود. پس برای تقویت برق باطری از ژنراتور یادینام استفاده می‌شود و نیز انرژی مکانیکی را به الکتریکی تبدیل می‌کند.

استارت:

دستگاهی است که انرژی الکتریکی را به مکانیکی تبدیل کرده و باعث می‌شود که چرخ طیار (فلایویل) و میل لنگ را به حرکت درآورد و باعث روشن شدن موتور شود.

اتوماتیک استارت:

اتوماتیک در واقع یک کلید دارای دو سیم پیچ می‌باشد و قادر است جریانی حدود 200 الی 300 آمپر را از خود عبور دهد و باعث فعال شدن استارت می‌شود و با استارت همراه است.

باطری:

دستگاهی است که می‌تواند جریانی از برق مستقیم تولید کرده و در خود ذخیره کند و دارای دو قطب مثبت (+) و منفی (–) می‌باشد.

اگزوز:

سیستم اگزوز وظیفه دارد گازهای خروجی موتور را ضمن بی صدا کردن آن، به عقب وسیله نقلیه انتقال دهد و در بعضی از دستگاه‌های اگزوز تجهیزات مخصوص به کار می‌رود که دود اگزوز را تصفیه و بی خطر می‌کند. ( گازهای اگزوز سمی، کشنده و خطرناک هستند.)

منیفولد دود:

منیفولدهای دود با اشکال مختلف ساخته می‌شوند. در یک موتور ردیفی، منیفولد در کنار موتور قرار می‌گیرد و در یک موتور V شکل به هر یک از بلوک سیلندر یک منیفولد دود نصب می‌شود. وظیفه دیگر منیفولد دود، گرم کردن منیفولد گاز در موقع سرد بودن می‌باشد که با این وسیله سوخت به صورت بخار درآمده و از مایع شدن آن جلوگیری می‌کند.

منیفولد گاز:

منیفولد گاز تقریبا مشابه منیفولد دود می‌باشد که با اشکال مختلف ساخته می‌شود و در کنار موتور بین کاربراتور و سر سیلندر قرار می‌گیرد. وظیفه آن رساندن سوخت و هوایی که کاربراتور مخلوط می‌کند به وسیله این رابط (منیفولد گاز ) به شکل گازی به محفظه احتراق در سر سیلندر می‌باشد.

باک:

منبعی است که سوخت لازم را در خود نگهداری می‌کند. باک از چند قسمت عمده تشکیل شده که عبارتند از: 1- سیستم تشکیل دهنده که برای مشخص نمودن مقدار بنزین در باک تعبیه می‌شود و 2- ورقه‌های موج گیر که باعث می‌شود بنزین موجود در باک حالت یکنواخت داشته باشد.

پمپ بنزین:

دستگاهی است که بین باک و کاربراتور و در یک طرف بلوکه سیلندر قرار می‌گیرد. وظیفه آن مکش بنزین از باک به کاربراتور می‌باشد که به وسیله لوله‌های بنزین مرتبطند و پمپ بنزین در دو نوع پمپ بنزین مکانیکی و پمپ بنزین‌های الکتریکی وجود دارد و اکثر پمپ بنزین‌ها در سمت چپ قرار می‌گیرند

( سمت راننده )

کاربراتور:

کاربراتور مهم ترین قطعه در سیستم سوخت رسانی می‌باشد و وظیفه اصلی آن تهیه مخلوط مناسبی از هوا و سوخت (بنزین) برای شرایط مختلف کار موتور می‌باشد. ( میزان سوخت و هوا به میزان معین )

اویل پمپ:

اویل پمپ یا پمپ روغنی به منزله درب موتور می‌باشد و به طور کلی در دو نوع دنده ای و روتوری می‌باشد و نیروی خود را به وسیله چرخ دنده از سوپاپ می‌گیرد و وظیفه آن مکش روغن از کارتر و فرستادن آن به مدار روغن کاری است.

فیلتر:

فیلتر برای تصفیه روغن استفاده می‌شود و در دو نوع پارچه ای و کاغذی استفاده می‌شود. فیلتر پارچه ای را از کتان می‌سازند و در بین دو لایه پارچه معمولاً از براده چوب استفاده می‌کنند و همچنین فیلتر روغنی دارای سوپاپ فرعی می‌باشد که در قسمت بالای آن قرار دارد و در موقع بسته شدن فیلتر سوپاپ باز شده و روغن تصفیه نشده از این مدار عبور می‌کند.

سوپاپ فشار:

در مدار روغن کاری یک سوپاپ فشار به کار رفته است که در طرف جلوی پایه فیلتر بسته می‌شود و وظیفه این سوپاپ ثابت نگه داشتن فشار روغن در مدار روغن کاری است که فشار روغن در مدار در حالتی که موتور گرم است بین 9/2 تا 2/3 اتمسفر است (یا 41 تا 45 psi )

گیژ روغن:

میزان روغن در کارتر را نشان می‌دهد.

سر سیلندر:

قسمت بالای هر موتور را تشکیل می‌دهد و برای باز کردن آن باید به نکات مهمی‌توجه کرد و در دو نوع چدنی و آلومینیومی‌می‌باشد.

سوپاپ:

سوپاپ‌ها درحقیقت به عنوان دریچه‌هایی برای ورود و خروج سوخت می‌باشد که یک سوپاپ تشکیل شده از: ساق سوپاپ – گاید سوپاپ – سیت سوپاپ – سر سوپاپ

واشر سر سیلندر:

واشر سر سیلندر برای آب بندی کردن بین سر سیلندر و بلوکه سیلندر و همچنین آب بندی کردن محفظه احتراق نسبت به بیرون و مجاری آب استفاده می‌شود و جنس آن از: 1- آز بست فولادی 2- آز بست با حلقه‌های فلزی 3- مسی آز بستی 4- آلومینیوم تنها می‌باشد.

پیستون:

قطعه ای استوانه ای شکل می‌باشد که شکل ایده آل و مقطع آن باید به صورت دایره باشد اما در حقیقت پیستون را به شکل بیضی می‌سازند. قطر پیستون در خلاف محور گژن پین بیشترین اندازه دارد و در جهت محور گژن پین کمترین اندازه دارد و جنس آن نیز از چدن و آلومینیوم می‌باشد.

رینگ ها:

جنس رینگ معمولاً از چدن می‌باشد و قطر آنها کمی‌بیشتر از قطر پیستون در نظر گرفته می‌شود. تا در هنگام قرار گرفتن در سیلندر به علت خاصیت فنری که دارد به جداره سیلندر فشار وارد کرده و آب بندی لازم را ایجاد نماید.در موتورهای چهار زمانه معمولا دو رینگ کمپرسی و یک رینگ روغنی وجود دارد.

گژن پین:

میله ای است توخالی که شاتون را به پیستون متصل می‌کند و برای اینکه حالت خمش وجود داشته باشد بر روی آن و پس از تهیه آن از فولاد و ستون خارجی آن را سفت می‌کنند و برای اتصال آن از سه روش 1- شناور 2- نیم شناور 3- روش پرسی و برای باز کردن آن از آب جوش و روغن داغ استفاده می‌شود.

شاتون:

میله ایست رابط بین پیستون و میل لنگ که حرکت خطی پیستون را به حرکت دوار میل لنگ تبدیل می‌کند.

فلایویل یا چرخ طیار:

وظیفه فلایویل یا چرخ طیار منظم کردن حرکات ناموزون میل لنگ و همچنین درگیر شدن با دنده استارت می‌باشد.

 

 

 

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد.