چکیده
این مقاله به موضوع کارآفرینی میپردازد. تعریف کارآفرینی، سابقه و تاریخچه، انواع کارآفرینی، تصورات غلط، مزایای کارآفرینی، تفاوت با مدیریت، انواع کارآفرینان، فرهنگ کارآفرینی، مشکلات و موانع کارآفرینی در سازمان، ویژگیهای جمعیت شناختی کارآفرینان، ویژگیهای شخصیتی کارآفرینان، نقش خانواده در توسعه کارآفرینی، سابقه کارآفرینی در ایران رئوس مطالب این مقاله را تشکیل میدهند.
کلیدواژه: کارافرینی؛ کارآفرین؛ اشتغال زایی
1- مقدمه
به زبان ساده، «کارآفرینی» همان فرایند تاسیس یک کسب و کار (شرکت) بر مبنای یک فکر و ایده نو است. اکنون در عرصه جهانی افراد خلاق و نوآور به عنوان کارآفرینان منشا تحولات بزرگی در عرصه تولید و خدمات شده اند. حتی شرکتهای بزرگ جهانی برای حل مشکلات خود به کارآفرینان مراجعه میکنند. چرخهای توسعه اقتصادی با توسعه کارآفرینی حرکت میکنند. امریکا اقتصاد خود را مدیون همین افراد است. وقتی مسیر حوادث، وقایع و روند فعالیتهای اقتصادی و اجتماعی جوامع را بررسی میکنیم، در مییابیم که انسانها همواره به دنبال تغییر بوده اند و در این میان، افرادی بوده اند که از قوانین کلی جوامع تبعیت نکرده و باعث تغییر در جوامع خود و به طور کلی جوامع بشری شده اند. جامعه پیشرفته امروزی، توسعه خود را مدیون انسان هایی است که قادر به تبدیل رویاها و ایدههای خلاقانه خود به حقیقت بوده اند، روحیه استقلال طلبی برای کاوش موقعیتهای جدید را داشته اند و از جرأت کافی برای مبارزه با روشهای متداول و جا افتاده برخوردار بوده اند. این عاملان تغییر، شخصیت و روحیه ای داشته اند که امروزه «کارآفرینی» نامیده میشود. کارآفرینی هم دارای بعد نظری (تئوریک) و هم دارای بعد عملی (کاربردی) است که میتوان با روشهای مختلف آموزشی، به آموزش کارآفرینان همت گماشت. با توجه به این که شخصیت و روحیه آدمیعمدتاً در دوران نوجوانی و جوانی شکل میگیرد، میتوان با یک برنامه صحیح آموزشی، به پرورش ویژگیها و روحیه کارآفرینی و آشنایی با کسب و کار کارآفرینانه در این دو نسل پرداخت.
2-تعاریف و سیر تاریخی
· کارآفرین کسی است که متعهد میشود مخاطرههای یک فعالیت اقتصادی را سازماندهی، اداره و تقبلکند(فرهنگ دانشگاهی وبستر).
· کارآفرین کسی است که تلاش میکند با راه اندازی شرکت خود یا به تنهایی عمل کردن در دنیای اقتصاد سودی بدست آورد مخصوصاً که باید پذیرای مخاطرات باشد(فرهنگ کمبریج).
· در دایرهالمعارف بریتانیکا، کارآفرین اینگونه تعریف شده است: شخصی که کسب و کار و یا موسسه اقتصادی را سازماندهی و مدیریت کرده و خطرات ناشی از آن را میپذیرد.
· واژه کارآفرینی از قرنها پیش و قبل از آنکه به زبان امروزی مطرح شود، در زبان فرانسه متداول گردید. این واژه معادل کلمه فرانسوی Enterprendre به معنای« متعهد شدن» (معادل under Take در زبان انگلیسی) میباشد که در سال 1848 توسط جان استوارت میل به کارآفرینی ( Enterpreneur ) در زبان انگلیسی ترجمه شد.
3- سیرتاریخی
· Richard Cantillon (اقتصاد دان) در اوایل قرن 18 این واژه را برای اولین بار برای توصیف فعالان اقتصادی که انجام هزینههای مشخص رابه عهده میگیرند ولی در انتظار درآمد نامعین و توام با ریسک در آینده هستند، به کار برده است. او بین زمین داران، دستمزدبگیران و کارآفرینان تمایز قایل شد. از نظر وی کارآفرینان در محیطی همراه با عدم قطعیت فعالیت میکنند، سرمایه اولیه را خودشان فراهم میکنند و با بهایی نامعین به خرید و فروش میپردازند.
· قرن 19 زمان حاصل خیزی کارآفرینی بود زیرا پیشرفتهای اقتصادی طی انقلاب صنعتی انگیزهها را برای اختراعات و نوآوریهای ادامه دار ایجاد کرد….
- فهرست مطالب و مندرجات
- چکیده. 3
- 1- مقدمه. 3
- 2-تعاریف و سیر تاریخی.. 4
- 3- سیرتاریخی.. 4
- 4-انواع رهیافتهای کارآفرینی.. 6
- 4-1- رهیافت محتوایی.. 6
- 4- 2-رهیافت فرایندی.. 6
- 5-تصورات غلط… 7
- 6- مزایای عمده کارآفرینی.. 8
- 7-تفاوت با مدیریت صرف… 8
- 8-انواع کارآفرینی.. 9
- 9-انواع کارآفرینان.. 10
- 10- فرهنگ کارآفرینی.. 10
- 11- فرهنگ سازمانی.. 11
- 11-1- اشکال فرهنگ سازمانی.. 11
- 12- مشکلات و موانع کارآفرینی در سازمان.. 12
- 13-ویژگیهای جمعیت شناختی کارآفرینان.. 12
- 14-ویژگیهای شخصیتی کارآفرینان.. 13
- 15-نقش خانواده در توسعه کارآفرینی.. 14
- 16-سابقه کارآفرینی در ایران.. 15
- 17- نتیجه گیری.. 16
- منابع و مآخذ.. 16
قسمتهایی از این مقاله حذف شده و نسخه کامل آن فقط در فایلهای word و Pdf موجود هستند.
لطفا برای دریافت نسخه کامل این مقاله فایلهای word و pdf را دانلود نمائید.
با خرید این محصول فایل word و PDF مربوط به این مقاله را دریافت خواهید کرد.
لینک دانلود بیدرنگ پس از پرداخت نمایش داده شده و فایل فشرده مربوط به این مقاله آماده دانلود خواهد بود.
تعداد صفحات: 16 صفحه | حجم فایل: کمتر از 1 مگابایت | فونت استفاده شده: B Zar | به همراه صفحه اول
رمز فایل فشرده: www.4goush.net