تستوسترون (۷ صفحه)

امتیاز 0 از 0 نفر

هورمون تستوسترون؛ هورمونی مردانه

وقتی صحبت از هورمون‌ها می‌شود، در میان آنها تستوسترون شهرت چندان خوبی ندارد. بسیاری عقیده دارند که این هورمون عامل اصلی در تمایل افراد به پرخاشگری است. حتی بعضی از زنان نیز آن را عامل هر رفتار کلیشه ای مردانه از علاقه افراطی برخی به ورزش گرفته تا تمایل به نافرمانی می‌دانند. (در این زمینه می‌توانید به مطلب مردان چگونه هستند مراجعه کنید.) اما یک گروه تحقیقاتی از مؤسسات و دانشگاه‌های چند کشور اروپایی با انجام آزمایشاتی این تصور کلیشه ای را زیر سؤال برده اند.

به طور کلی مدل‌های زیست شناسی و فیزیولوژیکی و همین طور تحقیقاتی که درباره جانوران انجام می‌شود، حاکی از این است که تستوسترون نقش کلیدی در تعاملات اجتماعی بازی می‌کند. شواهدی که از مطالعات جانوری در این زمینه وجود دارد، مربوط به جوندگان است. این مطالعات نشان می‌دهد که تستوسترون باعث بروز رفتارهای تهاجمی‌به اشکال مختلف می‌شود. عامه مردم هم این یافته‌ها را به انسان‌ها تعمیم می‌دهند و رفتار جانوران را با رفتار انسان‌ها مطابقت می‌دهند. آنها به این ترتیب نتیجه گیری می‌کنند که تستوسترون رفتارهای ضداجتماعی، خودخواهانه و یا حتی تهاجمی‌را در انسان به وجود می‌آورد. بسیاری از محققان این فرضیه‌های عوامانه مبنی بر این که تستوسترون در بروز رفتارها و تعاملات اجتماعی ستیزه جویانه نقش اساسی دارد را زیر سؤال می‌برند. چراکه شواهدی که برای اثبات این دیدگاه وجود دارد کم و پراکنده است. اما آزمایشاتی که محققان انگلیسی، سوییسی و آلمانی انجام داده اند به شکلی علمی‌باورهای عامیانه در زمینه تستوسترون را با چالش مواجه کرده است. آنها با دادن تنها یک دوز زیر زبانی تستوسترون به تعدادی از زنان مشاهده کردند که تستوسترون موجب افزایش تعاملات منصفانه در آنها شد و به این وسیله تضادها و اختلافات در تعاملات کاهش و کیفیت تعاملات اجتماعی افزایش یافت.

نکته دیگر در این آزمایش این بود که افراد مورد آزمایشی که فکر می‌کردند به آنها تستوسترون رسیده-صرف نظر از این که آیا واقعاً به آنها تستوسترون رسیده بود یا نه-نسبت به کسانی که می‌دانستند شبه دارو مصرف کرده اند بسیار غیرمنصفانه تر رفتار می‌کردند. بنابراین به نظر می‌رسد که فرضیات عوام درباره تستوسترون تأثیر به شدت منفی ای بر روی افراد مورد آزمایش و انصاف در پیشنهاداتشان به جا گذاشته بود. در حالی که در این آزمایش در واقع تستوسترون موجب افرایش اساسی در پیشنهادات منصفانه شده بود.

تستوسترون از هورمون ‌های استروئیدی بدن است که ساختمان اصلی سازنده آن را کلسترول تشکیل می‌دهد.

 

 

 

 

  • فهرست مطالب
  • علل کاهش تستوسترون. 3
  • کاهش تستوسترون. 3
  • تشخیص کاهش تستوسترون. 4
  • درمان کاهش تستوسترون. 4
  • هورمون ‌درمانی جایگزین.. 5
  • چگونه می‌توان از کاهش تستوسترون جلوگیری کرد؟. 5
  • عوامل کاهش دهنده ی ترشح تستوسترون. 5
  • منابع و مآخذ. 7

 

تستوسترون هورمون تستوسترون

 

قسمت‌هایی از این مقاله حذف شده و نسخه کامل آن فقط در فایل‌های word و Pdf قابل دانلود است.
لطفا برای دریافت نسخه کامل این مقاله فایل‌های word و pdf را دانلود نمائید.

 

 

با خرید این محصول فایل word و PDF مربوط به این مقاله را دریافت خواهید کرد.
لینک دانلود بی‌درنگ پس از پرداخت نمایش داده شده و فایل فشرده‌ مربوط به این مقاله آماده دانلود خواهد بود.

تعداد صفحات: 7 صفحه | حجم فایل: کمتر از 1 مگابایت | فونت استفاده شده: B Zar | به همراه صفحه اول
رمز فایل فشرده: www.4goush.net

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد.